|

Cenazeleri halatlarla taşıdılar

Muş ile Bingöl arasında yolcu taşıyan ve ağır kış şartları nedeniyle yoldan çıkan bir otobüs dereye uçtu. Metrelerce yuvarlanan otobüste bulunan 6 kişi hayatını kaybetti 29 kişi yaralandı. Yoğun kar yağışı altında araçtan çıkarılan cenazler halatlarla karayoluna taşındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:18 - 20/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Muş Valisi Aziz Yıldırım, Muş Devlet Hastanesine gelerek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.
Muş Valisi Aziz Yıldırım, Muş Devlet Hastanesine gelerek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Muş ile Bingöl’ün Solhan ilçesi arasında ağır kış şartları nedeniyle yoldan çıkan bir yolcu otobüsü dereye uçtu. Metrelerce yuvarlanan otobüste bulunan 6 kişi hayatını kaybetti 29 kişi de yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ile AFAD ve jandarma ekibi sevk edilirken yaralılar, Muş ve Bingöl’deki hastanelere kaldırıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Dün sabah saatlerinde Solhan ilçesi çıkışında Bingöl istikametinden Muş’a gitmekte olan, Adnan Öletaş’ın kullandığı 34 DF 3668 plakalı yolcu otobüsünde hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle; Osman Aslan (Osmaniye), Turgut Deniz (Şanlıurfa), Yaşar İpek (Muş-Bulanık), İbrahim Eren (Muş-Malazgirt), Memik Gökşin (Gaziantep) ve Hamza Karabalık (Muş-Bulanık). Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

VALİ ZİYARET ETTİ

Muş Valisi Aziz Yıldırım, Muş Devlet Hastanesine gelerek yaralıların sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Yıldırım, kazada 6 kişinin öldüğünü, 29 kişinin yaralandığını söyledi. Ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileyen Yıldırım, “Yaralılarımızdan 22’si Muş’ta, 7’si ise Solhan'daki hastanelere kaldırıldı. Yolcular Hatay’dan Muş’a gidiyormuş. İnşallah artıkböyle kazalar yaşanmaz” dedi.


Konya’da 38 yaralı

Konya’da yolcu otobüsünün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ise 38 kişi yaralandı. Bedih Üzmelih idaresindeki 31 GZ 369 plakalı yolcu otobüsü, kar yağışının etkili olduğu Konya- Afyonkarahisar karayolunun 30. kilometresinde şarampole devrildi. Otobüste bulunan 38 kişi yaralandı. Kentteki hastanelere kaldırılan yaralılardan 7’sinin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

#Muş
#Trafik Kazası
#Konya
6 yıl önce