|

Cevap ve düzeltme metni

29 Ağustos 2018’de “Adı Bile Korkuttu” başlığı ile yayımlanan habere ilişkin cevap ve düzeltme metnini aynen yayımlıyoruz.

Haber Merkezi
04:00 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 03:50 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
Gündem
Gündem
Selçuk Kubilay KARSLI

Gazetenizin 29 Ağustos 2018 tarihli nüshası ile yine gazetenizdeki haberlerin yayımlandığı “yenisafak.com.tr” adresli internet sitenizde “Adı bile korkuttu” başlığı ile yayımlanan haber ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu doğmuştur.

1.Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016 gecesi FETÖ olarak adlandırılan terör örgütünce gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimi, ülkesi adına hayatını feda etmekten kaçınmayan Astsubay Ömer Halisdemir’in gösterdiği kahramanlık ile önce akamete uğratılmış, ardından da etkisiz hale getirilmiştir.

2.15 Temmuz’un ardından devam eden süreçte aziz şehidimizin adının kullanıldığı özellikle ticari marka konularında yapılan girişimler üzerine, Halisdemir’in ailesince isminin kullanılmaması yönünde ilgili devlet kurumları nezdinde girişimde bulunulmuş ve aziz şehidimizin istismar edilmesini önlemek adına kullanılmaması yönünde valiliklerce karar alınmıştır.

3.Nitekim; 29 Ağustos 2018 günü sizin şirketiniz bünyesindeki internet sitenizde ayrıca 30 Ağustos 2018 günü Yeni Akit Gazetesinde yayımlanan bir haberde Şanlıurfa’da şehidimiz Halisdemir’in adının ve fotoğrafının kullanıldığı özel firma reklamı, Halisdemir ailesi ve kamuoyunun tepkisi sonrasında uygulamadan kaldırılmıştır.

4.Gazetenizde ve internet sitesinde yayımlanan haberde komutasını yürüttüğüm 8’inci Mknz. P. Tug. K.lığı’ndaki aziz şehidimizin adının verildiği söylenen mescidin isminin değiştirildiği ve haberde yer alan diğer bilgiler ne yazık ki gerçeği yansıtmamaktadır.

Şöyle ki; Komutanlığını yürüttüğüm askeri birlikteki mescide aziz şehidimizin isminin verilmesi yönünde ilgili şirket tarafından yazılı veya sözlü olarak herhangi bir talepte bulunulmamış, kimseye haber vermeden ve herhangi bir izin almadan böyle bir tabela asılmıştır.

Söz konusu tabelanın; hem Türk Silahlı Kuvvetleri “İsim Verme Yönergesi” esaslarına uygun olmaması, hem şehidimizin ailesinin hassasiyeti ve isminin tescil edilmiş olması, hem de marka, isim ve reklam içermesi nedenleriyle yaratabileceği hukuki sorunlar değerlendirilmek suretiyle kanun, yönetmelik ve talimatlar doğrultusunda işlemin gerçekleştirilebilmesi maksadıyla beklemeye alınmıştır.

Ayrıca, mescidin yapımı esnasında zorluk çıkardığım şeklinde haberde yer alan bilgi doğru değildir. Tam tersine mescidin açılabilmesi için gösterdiğim şahsi gayret ve çalışma bizzat mülki makamlar tarafından çok iyi bilinmektedir.

Ben vatan ve millet için gerektiğinde ölmek uğruna görev yapan, hassas olan tek unsurun onur ve gurur olduğunu bilen ve böyle yetiştirilen bir neslin ferdiyim. Bu cümleden hareketle onur ve gururumu zedelemeye yönelik olarak ve hedef göstererek yapılan bu haber hakkında hukuk vasıtasıyla takipçi olacağımı kamuoyuna saygılarımla arz ederim.

#Selçuk Kubilay KARSLI
#Ömer Halisdemir
#Tekirdağ
6 yıl önce