|

CHP hisseleri Hazine’ye devredilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’nin İş Bankası’ndaki yüzde 28 hissesinin Hazine’ye devredileceğini duyurdu. Erdoğan, “Sağ olsun MHP de destekleyeceğini açıkladı. Şimdi bunu oraya getirerek inşallah Meclis’ten bunu çıkaracağız ve hissenin Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’ne devrini sağlamış olacağız” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 14/10/2018 Pazar
Güncelleme: 03:04 - 14/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan İş Bankası‘nda atılacak adımı açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan İş Bankası‘nda atılacak adımı açıkladı

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Kayseri Toplu Açılış Töreni’ne katılarak vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP’nin İş Bankası’ndaki hisseleri ve terörle mücadele başta olmak üzere önemli mesajlar verdi:

Bay Kemal ne diyor? Hastanelerde ameliyet yapılmıyormuş, yasaklanmış. Sağlık Bakanı talimat vermiş. Zannediyor ki, hala SSK Genel Müdürü olduğu zamanları hatırlıyor. Sen ölüleri rehine alıyordun. Artık böyle bir Türkiye yok. Artık bu millet senin yalanlarını yutmayacak. 5,5 ay sonra yerel seçimlerde sana gereken cevabı da verecek. Artık CHP’yi de bu ülkeyi de senden kurtaracak.

BELEDİYELERİ PEŞKEŞ ÇEKMEYE HAZIRLANIYORLAR

17 yıldır ülkemizdeki ana muhalefet partisinin maalesef en büyük başarısı ‘Her evden bir oy’ diyerek bölücü örgütün güdümündeki partiyi Meclis’e sokmak. Bununla kalmadılar. Şimdi mahalli idareler seçimlerinde kimi belediyeleri yine onlara peşkeş çekmeye hazırlanıyorlar. Sanıyorlar ki bu millet onların, belediyeleri terör örgütüne teslim etme oyununa seyirci kalacak. Eğer teröre bulaşmış olanlardan kalkıp da belediye başkan adayı yapanlar çıkacak olursa bilsinler ki şu anda kayyum atanan yerlerdeki ilkemiz neyse, aynı ilkeyi Türk hukuk sisteminde işleteceğiz. Şimdi ben merak ediyorum, hani Kılıçdaroğlu’na davalar açtım ya, kazandığım davalarda acaba ödenen paraları Kılıçdaroğlu kendi cebinden mi ödedi yoksa CHP’nin kasasından mı ödüyor? Bunu da merak ediyorum ve bunu da açıklamaya davet ediyorum. Bu paraları nereden ödedi? Aslında CHP’lilerin sorması lazım, ‘Sen bu paraları nereden ödedin, söyle bakalım?’


MECLİS SÜRECİ BAŞLADI

İş Bankası’nda CHP’nin yüzde 28’e yakın hissesi var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘CHP alsın, kullansın’ diye yapmadı. ‘Hazine’ye gitsin’ diye yaptı. Meclis’e bu konuyu getireceğiz. Sağ olsun MHP de destekleyeceğini açıkladı. Dolayısıyla şimdi bu süreç başladı. Bu hissenin Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi’ne devrini sağlamış olacağız. Bir an önce Meclisimizden bu geçecek ve ardından da Hazinemize İş Bankası bunu ödeyecek. CHP seçmeni nezdinde bile itibarları kalmadı. Ya politikalarını ve üsluplarını değiştirecekler ya da siyaset arşivinin tozlu raflarındaki yerlerini alacaklar.

  • Kılıç artıklarını temizleyeceğiz
  • Erdoğan, mutlaka çözülmesi gereken birkaç temel mesele bulunduğunu belirterek, “Bunlardan biri terör. Bölücü terör örgütüne sınırlarımız içinde çok önemli darbeler vurduk. Adeta kımıldayamaz hale getirdik. Tabii bu alçaklar da boş durmuyor. Kendilerince ülkemizin canını yakacak eylemlere girişmek için fırsat kolluyorlar. Allah’ın izniyle onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Hala topraklarımız içinde kalan kılıç artıklarını da en kısa sürede imha edeceğiz” dedi.

Kurtulduklarını sanmasınlar

Terör konusunda bir başka önemli sorununun da FETÖ olduğuna işaret eden Erdoğan, “Açık söylüyorum, FETÖ terör örgütünün içinde kalanlar.... Bak buradan sesleniyorum, kim olursa olsun, ister babamız olsun, ister evladımız olsun, ister kardeşimiz olsun, kusura bakmasınlar canlarını yakarız, hukuk neyse bunu da uygularız” dedi. FETÖ konusunda en küçük bir taviz vermeyeceklerini ve mücadeleyi hukuk devleti içinde yürüttüklerini vurgulayan Erdoğan, “Buna rağmen hala FETÖ ile mücadele konusunda vicdanları kanatan hususlar olduğunu biliyorum, duyuyorum. Bu ihanet çetesinin tam göbeğinde olduğu halde bir şekilde şu ana kadar adalete hesap vermemiş olanlar kurtulduklarını sanmasınlar. Bugün olmazsa yarın, bir gün mutlaka tüm hainler ihanetlerinin hesabını verecektir” uyarısında bulundu.


Hulusi Paşa Camii’ni açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar adına yapılan ‘Orgeneral Hulusi Akar Camii’nin açılışını gerçekleştirdi. İkindi namazını müteakip gerçekleştirilen Asri Mezarlık girişindeki caminin açılışında konuşan Erdoğan, "Kayseri’deki toplu açılış törenini manevi çimentosu olan Hulusi Akar Camii’mizin de açılışını yapıyoruz. Mimarisiyle özgün, yerel bir mimari olması hasebiyle büyüleyici bir cami burası. Burada sadece bir mescit, bir cami yok. Aynı zamanda bu kabristanın içerisinde böyle bir külliye oluştu. Bu külliye ile birlikte burada sürekli bir vaaz’ul nasihat oluşacak” diye konuştu. Bakan Akar ise "Allah hayırlarımızı kabul etsin. Annem babamın da yattığı mezarlıkta yatan tüm hemşehrilerimize rahmet diliyorum, teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua etti ve Erdoğan’ın kurdele kesiminin ardından, Orgeneral Hulusi Akar Camii açıldı. Selçuklu motiflerinden esinlenerek modern bir dekorasyon anlayışı ile inşa edilen camide mihraptan minbere direk geçişin sağlandığı özel bir mimari kullanıldı. 750 kişilik caminin zemin kat oturumu 950 metrekare. Caminin, bina dışındaki cenaze namazları kılınacak 500 metrekarelik alanı ile şadırvan ve çevre düzenlemesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.


Tek tipçiliğe karşıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan akşam saatlerinde de Erciyes Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katıldı. Törendeki konuşmasında toplumsal farklılıkların üniversitelere yansımasına çok büyük önem verdiklerini vurgulayan Erdoğan, akademide tek tipçiliğe karşı olduklarını vurguladı. Şiddete bulaşmadığı ve terörü kutsamadığı sürece ne kadar aykırı ne kadar rijit olursa olsun her görüşe üniversitelerimizde yer olduğuna işaret eden Erdoğan, üniversitelerimizin akademik başarı skalasında yükselmesinin yolunun buradan geçtiğini söyledi. Konuşma öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Erciyes Üniversitesi tarafından “Sağlık Yönetimi Alanında Fahri Doktora” tevcih edildi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#CHP
#İş Bankası
6 yıl önce