|

CHP milletle kavgasını İHL üzerinden yürüttü

“70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye’de Din Eğitimi Sempozyumu”nda konuşan Erdoğan, CHP zihniyetinin milletle, milletin değerleriyle hesaplaşmasını hep imam hatipler üzerinden yürüttüğünü söyledi.

00:00 - 16/10/2021 Cumartesi
Güncelleme: 00:44 - 16/10/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sempozyum kapsamında açılan sergiyi gezdi, katılımcılarla fotoğraf çektirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sempozyum kapsamında açılan sergiyi gezdi, katılımcılarla fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından Yeniden Açılışının 70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye’de Din Eğitimi Sempozyumu’nda konuştu. Erdoğan, 70 yaşında bir çınar olan imam hatiplerin aynı zamanda her adımı sabır, samimiyet ve azimle yürütülen kutlu bir mücadelenin sembolü olduğunu belirterek, “Esasen imam hatiplerin tarihi milletimizin hak, hukuk, özgürlük ve adalet mücadelesinin de tarihidir. Kuruluşundan itibaren imam hatipler bu ülkede demokrasinin standardını gösteren bir mihenk taşı olmuştur. Milli iradenin üzerine düşen vesayet gölgesi kalktıkça imam hatiplerin de önü açılmış, kapısına vurulan zincirler kırılmıştır. Darbe ve dikta dönemlerinde ise milletimizin kendisi gibi imam hatipler de hedefe, özellikle o tahtaya konularak baskıya uğramıştır. CHP zihniyeti milletle milletin değerleriyle hesaplaşmasını hep imam hatipler üzerinden yürütmüştür. Ellerine geçirdikleri her fırsatı ya bu okulları tamamen kapatmak ya da imam hatiplerin kazanılmış haklarını gasbetmek için kullanmışlardır. Milletimiz çöldeki vaha misali bu okullara nasıl umutla sarılmışsa CHP zihniyeti de bu okulları daima bir tehdit olarak görmüştür. İmam hatiplerin ülkemizdeki 70 yıllık mazisine baktığımızda bu durumun sayısız örneğiyle karşılaşıyoruz.” dedi.

Fetret devrini biz bitirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP kökenli Ferit Melen zamanında 1972’de yayınlanan bir yönetmelikle imam hatiplerin lise kısmını bitirenlere tanınan yükseköğretimin tüm programlarında okuma hakkının kaldırıldığını anlatarak, “Önce 2011 yılında katsayı uygulamasını kaldırarak, bir sene sonra da 4 4 4 sistemiyle ortaokul kısımlarını açarak imam hatiplerin bu fetret devrini hamdolsun biz sonlandırdık. Rabb’ime, bize milletin okullarını tekrar milletle buluşturma imkanı bahşettiği için hamdediyorum” dedi.

Siyasi cinayete fırsat vermeyiz

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “siyasi cinayetler” açıklamasının sorulması üzerine “Her şeyden önce bu zat eğer bu konularda samimiyse, dürüstse bu işin merci, cinayetlerin neresidir, yargıdır. Yargıya müracaat edersin, delillerini yargıya sunarsın ve bu siyasi cinayetlerle ilgili böyle bir şey varsa yargı da ne yapar, bunların üzerine gider. Ama bu zat, bugüne kadar hep akşam yalan, sabah yalan, hayatı böyle geçmiş. Yanına da şimdi birilerini daha toplamış. Onlar da aynı şekilde yalan terörü estiriyorlar. Bu yalan terörüyle de acaba biz iktidarı nasıl zaafa düşürürüz, bunun gayreti içerisindeler. Şu anda da tabii bizler de yargıya özellikle müracaat ederek sorgulanmasını istedik. Kimse çıksın ortaya dedik. Böyle bir siyasi cinayetin işlenmesine, bunun ülkemizde yer etmesine asla bizler iktidar olarak fırsat vermeyiz. Bu tür iftira atanlara da meydanı boş bırakmayız” dedi.


#İmam Hatip Okulları
#Türkiye’de Din Eğitimi Sempozyumu
#CHP
#Erdoğan
3 yıl önce