|

CHP PM seçim için toplandı

Mart 2019 seçimleri için ittifak seçeneklerinin tartışıldığı CHP’de, dün Parti Meclisi toplandı. Toplantıda, seçimler için olası ittifak formülleri masaya yatırıldı.

Nur Banu Aras
04:00 - 15/09/2018 السبت
Güncelleme: 03:49 - 15/09/2018 السبت
Yeni Şafak
CHP’de yerel seçimler için olağanüstü teyakkuz başladı.
CHP’de yerel seçimler için olağanüstü teyakkuz başladı.

İttifakın il ve ilçelerde sonuçlara etkisi ele alındı. 24 Haziran’da sandığa gömülen CHP’de yerel seçimler için olağanüstü teyakkuz başladı. 24 Haziran’dan ancak iki ay sonra toplanarak seçim değerlendirmesi yapıldığı için eleştiri konusu olan CHP PM, bu kez yerel seçim gündemiyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, bir önceki PM’de tartışmalar nedeniyle yarım kalan 24 Haziran seçimlerinin analizi yapıldı. Edinilen bilgilere göre toplantıda muhalif isimler olağanüstü kurultay çağrılarının sümen altı edildiğini belirtti.

İTTİFAKLAR MASAYA YATIRILDI

Toplantıda, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yerel yönetimlerle ilgili bir sunum yaptı. 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde yapılacak olası ittifaklar da masaya yatırıldı. İttifak yapılması durumunda, il ve ilçelerde alınması muhtemel sonuçlar ele alındı. AK Parti ve MHP’nin ittifak yapması halinde CHP’nin kaybedeceği yerler tespit edildi.

#CHP
#Seçim
٪d سنوات قبل