|

CHP seçmeninin yüzde 78'i koltuk değişimi istiyor

24 Haziran seçimlerinin ardından 30 büyükşehirde vatandaşlara düşünceleri soruldu. Ankete katılan CHP seçmeninin yüzde 78,2'si CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun değişmesini istiyor. Ankette dikkati çeken bir başka sonuç ise, AK Parti'nin oylarını 5 puan daha artırması oldu.

Yeni Şafak
10:32 - 4/07/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:48 - 4/07/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Seçimde alınan yenilginin ardından CHP'de Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesine yönelik çağrılar arttı.
Seçimde alınan yenilginin ardından CHP'de Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesine yönelik çağrılar arttı.

24 Haziran seçimlerinin ardından yapılan ilk ankette dikkati çeken bir sonuç çıktı. AREDA Araştırma Eğitim Danışmanlık resmi olmayan seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından 26-30 Haziran tarihleri arasında 30 büyükşehirde yaşayan 18 yaş ve üzeri vatandaşın nabzını ölçen araştırma yaptı. Dikkat çeken detayların olduğun Areda araştırmasına yüzde 48,8’i kadın ve yüzde 51,6’sı erkek olmak üzere çok sayıda seçmen katıldı.

Seçmen Kılıçdaroğlu'nun değişmesini istiyor

Ankette verilen cevapların yüzde 78,2 gibi yüksek bir oranla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişmesinden yana oy kullandı.

  • "Siyasi partilerin genel başkanlarının değişmesi konusundaki düşünceniz nedir?" sorusuna verilen en yüksek oy oranı 78,2 ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

Yüzde 69,4 'Karamollaoğlu değişsin' dedi

Yine seçmenin yüzde 69,4’ü Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun değişmesinden yana. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in değişmesini için verilen oy oranı 23,2 iken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin değişmesini isteyen oran yüzde 17,5. Seçmen değişmesini istediği HDP Eş Başkanı Pervin Buldan için 8,4, Sezai Temelli için ise 23,8 oy oranı verdi. Verilen cevaplar içerisinde en düşük oran yüzde 3,8 ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

AK Parti'nin oyu arttı

“24 Haziran seçim sonuçlarına göre seçim öncesi bu sonuçları görseydiniz hangi partiye oy verirdiniz?” sorusuna seçmen yüzde 47,2 ile AK Parti dedi. Yine verilen cevaplara göre yüzde 23,2 oranla seçmen CHP’ye oy vereceğini söyledi. Sırasıyla sonuçlar şöyle: HDP yüzde 11; MHP yüzde 8,4; İyi Parti yüzde 7,6 ve diğer yüzde 2,6.

#CHP
#AK Parti
#24 Haziran
#Seçim
6 yıl önce