|

CHP'de 20 il başkanı istifasını verecek

CHP'de milletvekili aday adayı olmak isteyen en az 20 il başkanı istifa edecek. Parti yönetiminin ayrıca 50 ilde ön seçim ve eğilim yoklaması ile aday belirleyeceği dile getiriliyor.

Yeni Şafak
09:55 - 2/12/2014 Salı
Güncelleme: 10:01 - 2/12/2014 Salı
Diğer

Hem Türkiye hem partinin geleceği açısından 2015 seçimlerini hayati önemde gören CHP yönetimi bölge toplantılarını tamamladı. ‘Geleceği Birlikte Kuruyoruz’ temalı toplantılarda teşkilatlara görüşlerini anlatan ve talepleri dinleyen CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu ve yönetimi şimdi seçim stratejisi üzerine çalışma yapıyor. Seçim sürecinde Kılıçdaroğlu’nun 81 ile de gitmesi bekleniyor. İstanbul’da geçen hafta yapılan MYK toplantısında milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticilerinin 25 Aralık 2014 tarihine kadar istifalarını sunmaları karara bağlanmıştı.


20 İL BAŞKANI İSTİFA EDECEK 

Bu karar sonrası parti teşkilatlarında büyük hareketlilik yaşanmaya başlandı. Partililer vekil adayı olabilmek için genel merkezde kulis çalışması yürütürken, olur alanların da görevlerinden istifa etmeye başlayacağı dile getiriliyor. Özellikle istifa ederek milletvekili adayı olmaya bekleyen il başkanı sayısının fazlalığı dikkat çekiyor. Radikal'de yer alan habere göre İstanbul, İzmir,Ankara ve Adana il başkanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 il başkanının istifa etmesi bekleniyor. 


50 İLDE ÖN SEÇİM HAZIRLIĞI 

2015 yılında yapılacak seçimleri hayati önemde gören CHP'nin, aday belirleme stratejisini de teşkilatlar üzerine kuracağı belirtiliyor. Parti kulislerinde adayları belirlerken parti teşkilatlarının ön planda tutulacağı konuşulurken 81 ilin tamamı olmasa bile en azından 50’ye yakın ilde ön seçim ve eğilim yoklaması yapacağı dile getiriliyor.


A TAKIMININ TAMAMI YENİDEN 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni dönemde mevcut A takımının tamamını yeniden vekil adayı yapması bekleniyor. Partiye yeni katılan ve yönetime giren Mehmet Bekaroğlu ve Enis Berberoğlu’nun İstanbul, Selin Sayek Böke ve eski Kamu Güvenliği Müsteşarı Büyükelçi Murat Özçelik'in Ankara’dan milletvekili adayı gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Mevcut parti meclisi üyelerinin büyük çoğunluğunun da büyük oranda milletvekili adayı olacağı belirtiliyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesini delerek parti meclisine giren ancak Kılıçdaroğlu’nun isteği ile istifa eden İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun da yeniden seçilecek sıradan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Radikal
#chp
#2015 genel seçimleri
#istifa
#ön seçim
#kemal kılıçdaroğlu
9 yıl önce