|

CHP'de 28 Şubat kafası hortladı

CHP’de başörtülü kızlar üzerinden yürütülen yasakçı 28 Şubat kafası yeniden hortladı. CHP Milletvekili Bekir Başevirgen, çocukların camiye gitmesini ‘ideoloji empoze etmek’ diye niteleyerek, Meclis gündemine taşıdı. “Haydi Çocuklar Camiye” kampanyasını karalayan Başevirgen, bu uygulamanın yararının olmadığını savundu.

Nur Banu Aras
Nur Banu Aras
04:00 - 12/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:30 - 12/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Bekir Başevirgen
Bekir Başevirgen

CHP’de ‘28 Şubat kafası’ devam ediyor. Daha önce defalarca 28 Şubat'ın yasakçı zihniyetinde ısrar eden CHP'lilere bir yenisi eklendi. CHP Milletvekili Bekir Başevirgen, çocukların camiye gitmesini “ideoloji empoze etmek” olarak niteledi.

YASAKÇI ZİHNİYET DEĞİŞMİYOR

  • En büyük darbeyi eğitim sistemine vuran, başörtülü kız çocukları eğitim sisteminden uzaklaştıran, 8 yıllık kesintisiz eğitim kapsamında imam hatip ve meslek okullarının ortaokul kısımlarını kapatan ve imam hatiplilerin üniversiteye girmesini engelleyen “28 Şubat darbesi”ne CHP alkış tutmaya devam ediyor. AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından sonra yasaklar adım adım kaldırılırken sık sık 28 Şubat kafası yaşayan CHP'de, bu kafa bu kez Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Haydi Çocuklar Camiye” kampanyası nedeniyle hortladı.

TUHAF İFADELER

Konuyu TBMM Genel Kurulu'na taşıyan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, dinle ilgili skandal ifadeler kullandı. Başevirgen, "Anayasamızın 41'nci maddesiyle çocuk hakları, 42'nci maddesiyle eğitim hakkı güvence altına alınmıştır. Anayasamız ve taraf olduğumuz bütün uluslararası sözleşmeler bir bütün olarak değerlendirildiğinde etkinlik adı altında ideoloji empoze edilmesi çocukların düşünce, vicdan ve din özgürlüğünün ihlal edilmesi demektir” dedi. Bununla da yetinmeyen Başevirgen, Milli Eğitim Bakanı’na “Katılım aralığı 6-13 yaş olarak belirlenmiş bu projenin bu kadar küçük yaştaki çocuklarımıza nasıl bir fayda sağlayacağı düşünülmektedir” diye sordu.


BAŞÖRTÜSÜNDEN RAHATSIZ

  • CHP'de din düşmanlığı ilk değil. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de kamuya atanan başörtülü kadınlardan rahatsız olmuştu. Emir, "Ülkemizde son yıllarda AK Parti iktidarı ile birlikte özellikle iktidara yakın olduğu varsayılan başörtülü kadınlarımız veya onlarının eşlerinin çok daha kolay yükseltildiği ve kamu görevine getirildiği açıktır. Ve bu bir sorundur" diye konuşmuştu.

EZANA NEFRET KUSTU

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil'ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar da büyük tepkilere neden olmuştu. Kadıgil attığı skandal tweetlerle adeta İslama ve ezana nefret kusmuştu. Kadıgil, "'O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ama benim yurdumun üstünde ebedi inlemesin artık nolur ya!" diyerek ezan ve şehitlere hakaret etmişti.

  • Seçim vaadi yasaklar oldu!
  • CHP, 24 Haziran seçim beyannamesinde eğitimde 1+8+4 sistemi vaat ederek adeta 28 Şubat darbe dönemine geri dönmüştü. CHP’nin vaat ettiği sistemle 28 Şubat darbecileri tarafından getirilen 8 yıl zorunlu eğitimle birlikte imam hatipler ile meslek okullarının ortaokul bölümlerini kapatan sistemi tekrar getireceği şeklinde değerlendirilmişti. Bunun yanı sıra CHP, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılması, tam gün eğitime geçiş, eğitime dünyada en fazla kaynak ayıran ülkelerden olma, engelli öğrencilerin okulla buluşması gibi AK Parti’nin hayata geçirdiği birçok projeyi yeni yapacakmış gibi vaadetmişti.


#CHP
#Bekir Başevirgen
#İslamofobi
#28 Şubat
5 yıl önce
default-profile-img