|

CHP’de kritik hafta

Dokunulmazlık tartışmalarının sürdüğü CHP’de bu hafta kritik geçecek. Parti Meclisi iki ay aradan sonra cuma günü toplanacak. Uzun süredir krize neden olan dokunulmazlıkla ilgili hesaplaşma PM’de gündeme gelecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2016 Salı
Güncelleme: 23:56 - 11/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu zor bir hafta bekliyor. Kılıçdaroğlu'nun, mayıs ayındaki Antalya kampının ardından bir kez daha sert eleştirilerle karşılaşması bekleniyor. Cumu günü toplanacak PM'de dokunulmazlıklarla ilgili 110 imza toplama girişimini başlatan ancak Kılıçdaroğlu'nun disiplin tehdidiyle karşılan Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştirmesi bekleniyor. Bir süredir genel başkanlık için partide nabız yoklayan Sağlar'ın yanı sıra kendisine destek veren ve geçtiğimiz günlerde Almanya'ya gitmek üzere bindiği uçaktan savcılık kararıyla indirilen Eren Erdem'in de Kılıçdaroğlu'nu eleştireceği dillendiriliyor.



BEKAROĞLU'NUN ELEŞTİRİSİNE TEPKİ

İlhan Cihaner'in de Kılıçdaroğlu'na dokunulmazlıklarla ilgili izlenen stratejinin yanlış olduğu eleştirisini getirmesi ve bundan sonra izlenmesi gereken hukuki süreçle ilgili bilgilendirme yapması bekleniyor. Masada yer alan bir diğer konu ise Mehmet Bekaroğlu'nun CHP'ye yönelik eleştirilerini ifade ettiği ve 'ulus devlet-laiklik' gibi konularda yeniden tanım yapması gerektiğine ilişkin tespitlerinin bulunduğu raporu olacak. Partide rahatsızlığa yol açan raporla ilgili Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminin sessiz kalmasının da eleştirilmesi bekleniyor.



İNCE SAHAYA İNİYOR

Öte yandan, Genel Merkez'e karşı muhalif çıkışını sürdüren Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin, harekete geçmek için tüzük kurultayını esas alacağı öğrenildi. Henüz net olmayan tüzük kurultayının yapılıp yapılmayacağına bakacak olan İnce, kurultayın kesinleşmesiyle birlikte tüzük kurultayının, “seçimli kurultay”a dönüşmesini sağlamak için Türkiye turuna çıkacak. Yaklaşık 6 aydır partinin önemli kararlarına karşı muhalif bakışını yansıtan İnce, bu süreçte İstanbul, Trakya ve Marmara bölgesindeki çeşitli illerde partililerle bir araya gelmişti.



#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Dokunulmazlık
8 yıl önce