|

CHP'de Tuncay Özkan'ın 'Tezcan'ın odasını bastı' iddiası

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Tuncay Özkan'ın ilk listede kendisini İzmir yerine İstanbul'dan aday listesine yazan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın genel merkezdeki odasını basarak yumrukla saldırdığı iddia edildi. Bu yaşananların ardından Kılıçdaroğlu'nun listeyi tekrar değiştirdiği öne sürüldü.

Yeni Şafak
10:19 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:31 - 24/05/2018 Perşembe
Diğer
Tuncay Özkan - Bülent Tezcan
Tuncay Özkan - Bülent Tezcan

CHP'de geçen pazar günü milletvekili aday listeleri son halini almadan büyük bir kavga yaşandığı iddia edildi. Akşam gazetesinde yer alan habere göre, hazırlanan listelerde İzmir’den İstanbul’a kaydırıldığını gören İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın odasını bastı. Sözlü tartışmanın ardından Özkan, Tezcan'a yumruk salladı, görevlilerin araya girmesi ile kavga önlendi. Daha sonra Kılıçdaroğlu'nun yanına giden Özkan, listede düzeltme yaptırarak tekrar İzmir'den aday listesine konuldu.

ODASINI BASTI, YUMRUK SALLADI

CHP koridorlarındaki gerçekleştiği iddia edilen kavga şöyle gelişti: Kılıçdaroğlu, seçim bölgelerinde çalışmalarını tamamlayıp rapor hazırlayan komisyon üyeleriyle yaptığı toplantının ardından listeye son şeklini verdi. Kılıçdaroğlu listeyi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’la birlikte şekillendirdi. PM seçimlerinde delegelerden büyük destek gören Tuncay Özkan ani bir kararla İzmir’den İstanbul’a kaydırıldı. PM toplantısı için Genel Merkez’de bulunan Özkan bunu öğrenince çok sinirlendi. Tezcan’ın odasına giren Özkan, neden İstanbul’a kaydırıldığını sorduktan sonra küfür etmeye başladı. Tezcan ise, “Sizi İzmir İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu istemiyor” yanıtını verdi. Bu cevap üzerine Özkan, Tezcan’a yumruk salladı. İkilinin kavgası güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle sona erdi.

  • Eren Erdem de Tezcan'a isyan etmişti
  • 24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP'nin İstanbul milletvekili listerinde yer almayan CHP milletvekili Eren Erdem de yaptığı ilk açıklamada 'Listeleri oluşturan Bülent Tezcan beni istemedi' demişti.
#CHP
#Bülent Tezcan
#Tuncay Özkan
#CHP aday listesi
#seçim 2018
6 yıl önce