|

CHP'li Aydın Ayaydın: Kılıçdaroğlu'nun adaylığı benimsendi

Siyasette Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı konusu tartışılmaya devam ederken, 24. dönem CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Ayaydın, "Hem CHP tavanında hem de tabanında Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı adaylığı benimsenmiş durumda. An olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak görüyorum." dedi.

23:17 - 11/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 00:12 - 12/10/2021 Salı
Yeni Şafak
Ahmet  Hakan - Aydın Ayaydın
Ahmet Hakan - Aydın Ayaydın

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Cumhur İttifakı'nın adayı net iken, Millet İttifakı'nda durum hala muamma.

Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabındaki CHP parti logolu profil fotoğrafını değiştirmesi, 'aday olacak' iddialarını yeniden gündeme getirdi.

24. dönem CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, konuyla ilgili CNN Türk'te dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

'Kılıçdaroğlu'nun adaylığı benimsenmiş durumda'

  • Ayaydın,
    "Bana göre an itibarıyla benim gördüğüm, hem CHP tavanında hem de tabanında Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı adaylığı benimsenmiş durumda. An olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak görüyorum."
    ifadelerini kullandı.
İlk defa Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda CHP'yi hemfikir gördüğünü kaydeden Aydın,
"İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın aday olma ihtimalini arkadaşlarıma sordum. İstanbul ve Ankara Belediye Başkanlarını Cumhurbaşkanı adayı yapmayı düşünmüyorlar."
dedi.

HDP ile ittifak olacak mı?

HDP ittifakıyla ilgili konuşan Ayaydın, 'Seyahatimde HDP eş başkanı Mithat Sancar'la havalimanında karşılaştım. Sayın Sancar'a da "Millet yada Cumhur İttifakı'nda yer alacak mısınız" diye sordum. Ortak aday üzerinde uzlaşırlarsa Millet İttifakı'nda yer almak isteyeceklerini söylediler. Fakat milletvekili seçiminde hiçbir ittifakın yanında olmayacaklarını belirtti. Fakat HDP ile İYİ Parti'nin aynı masada olmasını zor görüyorum.'' açıklamasında bulundu.

#Kemal Kılıçdaroğlu
#Seçim
#Millet İttifakı
#Aydın Ayaydın
3 yıl önce