|

CHP'li belediyenin yolsuzluğunu ifşa edince sürüldü

CHP’li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, belediyede araştırmacı olarak görev yapan Serkan Kaptan'dan Mali Hizmetler Müdürlüğü'nü inceleme ve araştırma yaparak rapor hazırlamasını istedi. Tosun, yolsuzluk ve usulsüzlük olduğu yönünde rapor hazırlayarak Başkan Tosun'a sununca köpek barınağına sürüldü. Başkan Tosun'un, Kaptan'a 'Seninle çalışmak istemiyorum' diyerek onu başka bir kuruma gönderdiği iddia edildi.

Yeni Şafak
14:41 - 1/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:42 - 1/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği'nden yapılan açıklama ile CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Tosun kınandı.
Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği'nden yapılan açıklama ile CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Tosun kınandı.

CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, belediyede araştırmacı olarak görev yapan Serkan Kaptan'a Mali Hizmetler Müdürlüğü'nü inceleme ve araştırma yaparak rapor hazırlamasını istedi. Serkan Kaptan, Dikili Belediyesi'nde yaşanan yolsuzluk ve usulsüzlükleri rapor haline getirdi ve Mustafa Tosun'a sundu. Başkan Tosun, söz konusu raporun ardından Serkan Kaptan'ı köpek barınağına sürdü.



Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un, yaklaşık bir aydır köpek barınağında görev yapmaya devam eden Araştırmacı Serkan Kaptan'a; “Dikili Belediyesi'nden başka bir kuruma git, seninle çalışmak istemiyorum" dediği; ancak Serkan Kaptan'ın geçiş yapacak bir kurum bulamadığı iddia edildi. Yaşanan olay, CHP'li belediye yönetimlerinin mütedeyyin insanlara karşı zihniyetinin değişmediğini gösterdi.



Serkan Kaptan'ın 16 takdirnamesi var


Serkan Kaptan'ın, eski mesai arkadaşlarına; “Bu benim başıma gelen ilk haksızlık değil. Beni TSK'dan attılar 10 sene sonra haklarımı iade ettiler. Yüzbaşılığımı göremeden binbaşı oldum. Burada da er ya da geç haklarımı alırım" dediği öğrenildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 16 takdirnameli üsteğmen rütbesinde subay olan Serkan Kaptan, 2001 yılında eşinin başörtülü ve kendisinin dindar olması nedeniyle Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı ile ordudan atılmıştı.



'Sağlığı bozuldu, tedavi altına alındı'


Serkan Kaptan'a, 26 aydır iş verilmeyerek bilinçli bir mobbing uygulandığını söyleyen Bem-Bir-Sen İzmir Başkan Vekili Ali Kalkan, Kaptan'ın kadrosuyla ilgisi olmadığı halde ilçede bulunan köpek barınağında görev verilmesini “sürgün" olarak değerlendirdi. Kalkan,“Basın açıklamamız Dikili Belediyesi'nde yaşanan mobbing olayları, birtakım hukuksuzluklar ve Belediye Başkanı Sayın Mustafa Tosun'un kanun tanımazlıklarını protesto etmek içindir. Bir takım sağlık sorunları da bulunan üyemiz Serkan Kaptan, adeta bu anlamsız ve kasıtlı mobbing ile bunalıma sokulmaya çalışılmaktadır. Kadrosuyla ilgisi olmamasına rağmen köpek çiftliğinde kendisine görev verilmesi sürgünden başka bir şey değildir. Üyemizin alanı dışındaki sürgününe karşılık kanuni yollara başvuracağını anlayan Dikili Belediyesi, göstermelik bir yazı ile Kaptan'ın görev yerini bu kez tuvalet suyu sızdıran, rutubetli, havasız ve sürekli egzoz gazına maruz kalan bir odaya kaydırarak değiştirmiştir. Bu yüzden üyemizin sağlığı bozulmuş, tedavi altına alınmıştır. Sağlık sorunlarına rağmen üyemizin tüm talepleri ret yemiştir. Bu insani bir yaklaşım değildir. Kınıyoruz" diye konuştu.


#Serkan Kaptan
#CHP
#Dikili Belediyesi
#Mustafa Tosun
8 yıl önce