|

CHP'liler su indirimine karşı çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi il genelinde su fiyatlarına yüzde 15 indirim yapıldığını açıkladı. İBB Meclis çatısın altında yapılan görüşmelerde, CHP'liler indirime itiraz etti.

Yeni Şafak
19:52 - 14/11/2018 الأربعاء
Güncelleme: 19:58 - 14/11/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
ARŞİV
ARŞİV
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, su fiyatlarında 1 Ocak'tan itibaren hem konutlarda hem de iş yerlerinde
yüzde 15 oranında indirim
yaptıklarını açıkladı.

İBB Meclisi'ndeki CHP'li üyeler, İstanbul'da su fiyatları için yapılan indirim kararına itiraz etti.

Tarifeye ilişkin teklif ve İSKİ'nin 2019 bütçesi, CHP'nin muhalefetine rağmen kabul edilerek meclisten geçti.

Barajlarda doluluk yüzde 47 seviyesinde

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Tabii konu su ve İSKİ olunca barajlarda durum ne? Bu gün itibarıyla vatandaşlarımız rahat olsun. Barajlarda doluluk oranı yüzde 47. Geçtiğimiz kış - yine sonbahar bitiyor kışa giriyoruz- son 44 yılın en kurak kışı olmasına rağmen hala barajlardaki doluluk oranımız yüzde 47'dir. O manada İstanbullular olarak su sorunumuz yok. İSKİ olarak 'önümüzdeki 50 yıl için su sorunumuz yok' diyoruz. Şu anda İSKİ olarak musluklarda içilebilir temiz su akıtabiliyoruz. Bu konuda yatırımlarımız var. Hem su temin etme, hem temiz suyu vatandaşa ulaştırma hem de vatandaşın kullandığı suyu arıtma konusunda iyi noktadayız. Özellikle suyun yüzde 99'unu arıtmaktayız. Ayrıca yüzde 45'te de ileri derecede biyolojik arıtmadan geçiriliyor. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde de bu ileri derecede biyolojik arıtma yüzde 90'lara çıkartma için yatırımlarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

#İBB
#Su
#İndirim
٪d سنوات قبل
default-profile-img