|

Çin ziyareti öncesindeki saldırılar manidar

Doğu Türkistan protestolarında turistlere yapılan saldırıyı eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşı uyardı: Ay sonunda Çin’e gideceğim. Seyahat öncesindeki bu saldırılar manidardır. Provokasyona gelmeyin.

Yeni Şafak
04:00 - 10/07/2015 Cuma
Güncelleme: 01:01 - 10/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Doğu Türkistan' protestolarında Türkiye'yi ziyaret eden turistlerin hedef alınmasını eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de görev yapan büyükelçilere Saray'da iftar yemeği verdi. Burada elçilere seslenen Erdoğan, satır başları ile şunları kaydetti:



SALDIRILAR BİZE YAKIŞMAZ


Bu ay sonu itibariyle Çin'e bir ziyarette bulunacağım. Son günlerde Çin seyahati öncesindeki saldırılar manidardır. Bu akşam bunu size paylaşmak istiyorum. Dünyanın her yerinde bizim soydaşlarımız var. Yaşanan bütün hadiseler bizi doğrudan ilgilendiriyor. Çin Halk Cumhuriyeti'nin Sincan Uygur özerk bölgesinde yaşayan kardeşlerimize baskı yapıldı iddiaları kamuoyumuzda hassasiyetlere yol açtı. Medyada dolaşan, büyük bir kısmı da yalan ya da istismar olan bu haberlerden sonra İstanbul'da asla tasvip etmediğimiz olaylar yaşandı. Ülkemize gezmeye, yaşamaya gelen Doğu Asyalı tüm misafirlerimizin can ve mal güvenliği bizim namusumuzdur. İstanbul'da yaşanan provokatif olaylar bize yakışmaz. Provokatörlerin oyununa gelmeyin.



OLDU BİTTİYE İZİN YOK


DEAŞ, Suriye'deki rejim tarafından desteklenen bir terör örgütüdür. Bu örgütün insanlık dışı eylemlerini bir kez daha kınıyorum. Türkiye, sınırlarının yanı başında ne terörün kök salmasına, ne de tek yanlı oldu bittilere rıza göstermeyecektir. Suriye'de demografik yapıyı değiştirme girişimlerini kabul edemeyiz



AVRUPA'YA DEAŞ UYARISI


Türkiye bir yandan milyonlarca Suriyeli vatandaşın yükünü omuzlarken bir yandan da kara sınırı güvenliğini sağlamanın çabası içindedir. Bu mücadelenin başarısı için teröristlerin geldikleri ülkelerin de üzerlerine düşeni yapması gerekiyor.



FİLİSTİN ERTELENEMEZ


İsrail-Filistin ihtilafı Ortadoğu'da barışı engelleyen sorunların başında geliyor. Filistin topraklarındaki işgal sonlandırılmalıdır. 1967 yılı öncesi sınırlar içerisinde başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti'nin kurulması ertelenemez bir ihtiyaç halini almıştır.



#Doğu Türkistan
#Doğu Kudüs
#Filistin Devleti
9 yıl önce