|

Çinli araştırmacılar bor tabanlı yeni moleküler yapılar keşfetti

Çin’de bulunan Tsinghua Üniversitesi ve Brown Üniversitelerinden araştırmacılar, bor ve lantanit elementlerinden oluşan nanokümelerin, manyetik özelliklere sahip, kararlı ve simetrik yapılar oluşturabildiklerini keşfetti. Bor molekülleriyle oluşturulan kümelerin yüksek manyetik özellikleri nano-elektronik uygulamalarda kullanılabilecek.

Yeni Şafak
11:51 - 14/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:59 - 15/07/2018 Pazar
Diğer
Bor molekülleriyle oluşturulan kümelerin yüksek manyetik özellikleri nano-elektronik uygulamalarda kullanılabilecek.
Bor molekülleriyle oluşturulan kümelerin yüksek manyetik özellikleri nano-elektronik uygulamalarda kullanılabilecek.

Ulusal Bilimler Akademisi Bildirilerinde yayınlanan makalede, nanokümelerin moleküler mıknatıslar olarak yararlı olabileceğini veya manyetik nanotellere birleştirilebileceğini öne sürülüyor. Araştırma ayrıca, yeni boride malzemelerin yapımında yardımcı olabilecek dökme bor lantanitlerin yapısına ve kimyasal bağlanmasına da ışık tutuyor.

Brown Üniversitesi'nde görev yapan Lai-Sheng Wang, boron lanthanides'in elektronik ve diğer uygulamalarda kullanılan önemli bir malzeme sınıfı olduğunu belirtti. Wang, "Bu nanokümeleri araştırmaya yeni başlamıştık ve burada bor ve lantanit atomlarının doğru birleşimi ile ilginç bir 'ters sandviç' yapısına sahip olduklarını keşfettik.” ifadelerini kullandı.


Wang, simetrik yapıya sahip kimyasal bağların yapıyı birlikte tuttuğunu söyledi. Bu kimyasal bağlar, doğası gereği kümeleri yüksek manyetik bir alan oluşturuyor ve nano-elektronik uygulamalarda kullanılmak için elverişli hale getiriyor. Araştırmanın sonucuna göre yakın bir gelecekte bor elementleri nano-teknoloji için önemli bir yer tutabilir.

#Bor
#Maden
#Bilim
#Nano teknoloji
6 yıl önce