|

Çirkin sözleri TBMM’yi karıştırdı

Türkiye’nin birliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde CHP, Meclis’i terörize etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik hakaretleri tansiyonu yükseltti. AK Parti ve CHP’li milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı.

Haber Merkezi
04:00 - 5/03/2020 Perşembe
Güncelleme: 01:49 - 5/03/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Engin Özkoç
Engin Özkoç

CHP’li Engin zkoç, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Grubu’nda yaptığı konuşmaya tepki gösterdi. Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik skandal sözlerle hakarette bulundu.

Daha sonra TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilginç başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da CHP’nin İdlib’de Türk askerlerinin güvenliğine ilişkin grup önerisi görüşülürken, Özkoç, kürsüye çıktı. Özkoç’un, Genel Kurul’daki konuşması AK Parti milletvekillerinin tepkisine neden oldu.


ÖZKOÇ’A SERT TEPKİ

Özkoç’un çirkin üslubu Meclis Genel Kurulu’ndaki kavganın fitilini ateşledi. Özkoç, Genel Kurul kürsüsünde konuşmaya başladığında AK Partililer söz konusu açıklamaları nedeniyle tepki gösterdi. Oturumu yöneten Başkanvekili Bilgiç bunun üzerine çalışmaya 10 dakika ara verdiği sırada tartışmalar da başladı. CHP’li milletvekilleri ile AK Partili milletvekilleri arasındaki tartışma arbedeye dönüştü.

ARBEDE YAŞANDI

Yumruklu ve tekmeli kavgalar yaşandı. Bazı milletvekilleri arbede sırasında yere düştü, sandalyeler devrildi. Bazı vekillerin de masalar üzerinden atladıkları görüldü. Bilgiç, verilen arada Meclis’te grubu bulunan partilerin grup başkanvekillerini Genel Kurul salonunun arkasında bulunan başkanlık odasına çağırdı. Kısa süren görüşmenin ardından Genel Kurul’da tansiyon düşerken Meclis çalışmasına devam etti.

Düşmanlarla aynı saftalar


  • Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 3 saat süreyle toplandı. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. CHP’li Engin Özkoç’un Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Kalın, “Söz insana mahsus bir haslettir. Bugün edilen o sözler söz değildir. Bir insana ait olabilecek sözler değildir” dedi. Kalın şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti ile ne zaman bir düşmanı ile mücadeleye başlasa, bu PKK olabilir, bu onun Suriye’deki PYD-YPG gibi uzantıları olabilir, bu FETÖ terör örgütü olabilir, DEAŞ olabilir, eli kanlı Esed rejimi olabilir, CHP zihniyetinin bir şekilde ortaya çıktığını, düşmanlarla aynı safta yer aldığını görüyoruz” dedi.

#CHP
#Engin Özkoç
#Recep Tayyip Erdoğan
4 yıl önce