|

Çobanın ilgilenmediği 19 büyükbaş hayvan açlıktan öldü

Erzurum'un Tortum ilçesinde çobanın ilgilenmediği 40 büyükbaş hayvandan 19'u açlık ve susuzluktan telef oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince bölgede ilaçlama çalışması yapılırken, yol kenarında telef olan hayvanları gören vatandaşlar, korkunç manzarayla karşılaşınca duruma tepki gösterdi.

Yeni Şafak
10:48 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:11 - 24/03/2017 Cuma
Bakıcısının ilgilenmediği, 40 büyükbaş hayvandan 19'u telef oldu.
Bakıcısının ilgilenmediği, 40 büyükbaş hayvandan 19'u telef oldu.

Tortum merkezdeki mezbahane yanında bulunan bir ahıra hayvanlarla ilgilenmek için uzun süre gelen olmamasından şüphelenen çevre sakinleri, durumu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve hayvanların sahibine bildirdi.



Yapılan inceleme sonunda ahırda bulunan 40 büyükbaş hayvandan 19'unun, en az 10 gündür aç, susuz ve havasız bırakılması sonucu telef olduğu belirlendi. 21 büyükbaş hayvanın da ölmek üzere olduğu tespit edildi.



Hayvanların sahibi Avni Keser, Erzurum'da yaşadığını ifade ederek, "Hayvanların bakımı için Gökhan Ö. ile anlaştık. Komşular haber verince geldim. Bakıcının uzun zamandır gelmemesi sonucu 19 büyükbaş hayvan açlık, susuzluk ve havasızlıktan telef oldu. Hayvanlara bakamayacağını da söylemedi, bakıcıya ulaşamıyoruz" dedi.



Bölgede ilaçlama çalışması yapıldı


Yaklaşık 15 gündür aç ve susuz kalarak telef olan hayvanlar ahırdan çıkarılarak bahçeye getirilirken Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince bölgede ilaçlama çalışması yapıldı. Yol kenarında telef olan hayvanları gören vatandaşlar, korkunç manzarayla karşılaşınca duruma tepki gösterdi.


#Tortum
#Erzurum
#Telef
7 yıl önce