|

Cumhurbaşkanı Erdoğan 40. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 40. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında "Yer yüzünün süsü camiler olduğu gibi camilerin süsü de cemaattir özellikle gençlerdir. Gençler ve çocuklarla dolmayan camiler mahzun kalmıştır. Aynı durum Avrupa başta olmak üzere vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı yerler için de geçerlidir. Caminin sosyal hayattaki ağırlığını güçlendirecek çalışmamalara ağırlık verdi" ifadelerine yer verdi.

15:54 - 8/12/2021 الأربعاء
Güncelleme: 17:10 - 8/12/2021 الأربعاء
Diğer
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan il müftüleri istişare toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

"Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yürütülen her görevi ama özellikle de müftülük vazifesini herhangi bir devlet memurluğu gibi görmüyoruz. Diğer kamu görevlileri vazifelerini ihmal ettiklerinde veya yanlış yaptıklarında bunun öyle veya böyle bir telafisi vardır. Ama Diyanet mensuplarımız, imamlarımız, müftülerimiz vazifelerini hakkıyla yerine getirmediklerinde koskoca bir milletin bu dünyası da öbür dünyası da berbat olabilir. Bu işin kıymet" ne makamla ne mevkiiyle ne parayla ne şöhretle ölçülür.

"ZOR VE ŞEREFLİ BİR GÖREVİNİZ VAR"

"İslam’ın 1443 yıllık birikimini yeni nesillere aktarma sorumluluğunu üstlenmiş kadrolar olarak zor ama bir o kadar da şerefli bir göreviniz var. Bin yıllık vatanımız Anadolu’daki varlığımızı da inancımıza sıkı sıkıya bağlı olmamıza borçluyuz. Nice zorlu sınamalardan nice büyük tehditlerden geçerek bugünlere gelen milletimizi hep İslam’a olan sarsılmaz bağlılığı ayakta tutmuştur."

"Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışı ile Viyana kapılarına kadar dayanan ecdadın Meriç’in doğusuna kadar geri çekilmesindeki sebebi de aynı yerde aramamız gerekiyor."

GÖREV ALANLARINI GENİŞLETTİK

"İşte bu noktada, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Diyanet İşleri Reisliği olarak geçen teşkilatın önemi ortaya çıkmaktadır. Rahmetli Menderes’in Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bugünkü yapısına kavuşturduğu teşkilatımız kurulduğu günden beri ülkemizde din hizmetlerinin en sahih ve sağlıklı şekilde yürütülmesini sağlamaktadır. Bilindiği gibi bu kurumumuzu 2010 yılında müsteşarlık, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile de aynı konuma sahip başkanlık düzeyine yükselterek yetkilerini ve görev alanlarını genişlettik."

FETÖ ihanet şebekesi ile mücadelemizde Diyanet İşleri Başkanlığı’mız çok önemli bir yere sahiptir. Yüce dinimizi kendi karanlık emellerine alet etmeye kalkan herkes, artık karşısında İslam’ı ilimle, hikmetle, ferasetle, dirayetle milletimize aktaran teşkilatımızın kıymetli mensuplarını bulacaklarını bilmektedir.

KUŞATICI VE BİRLEŞTİRİCİ TAVIR VURGUSU

Salgın döneminde teşkilat mensuplarımızın büyük bir gayretle ifa ettiği hizmetler takdire şayandır. Bu süreçte din görevliliğinin sadece camide verilen hizmetler ile sınırlı olmadığının, milletimizin hayatının içinde bir konuma sahip bulunduğunun herkes tarafından anlaşıldığına inanıyorum.

İl müftülerimizin 2021’deki toplantılarının konusu, salgın süreci, toplumsal değişim ve Diyanet hizmetleri olarak belirlenmesini bu bakımdan isabetli görüyorum.

Sosyal medyada sıkça karşılaştığımız din görevlilerimize yönelik yalan, iftira, itibar suikastı amacı taşıyan kampanyaların asla moralinizi bozmamasını istiyorum. Sizlerin görevi, günlük tartışmaların, özellikle de provokatif niyetle yürütülen saldırıların çok üzerindedir. Bunun için ne olursa olsun kuşatıcı, birleştirici, gönül kazanıcı, teskin edici yaklaşımınızdan taviz vermemelisiniz.

Vazifenizi aşkla, heyecanla, samimiyetle yürüttüğünüz sürece üstesinden gelemeyeceğiniz hiçbir mesele, kazanamayacağınız hiçbir kalp kalmayacağından emin olun.

İslam dünyası itikadı sapkınlıkların yol açtığı derin acılarla boğuşmaktadır. Bugün de yakın coğrafyalarımız başta olmak üzere pek çok yerde benzer sancılar yaşanmaya devam ediyor. Millet olarak bu sıkıntılı süreçlerin üstesinden Allah’ın varlığına ve birliğine olan sarsılmaz inancımız ile, Peygamber Efendimiz’e olan derin muhabbetimiz sayesinde geldik.

CAMİLERE SAHİP ÇIKMAK EN TEMEL GÖREVİMİZ

Dünyanın neresinde olursa olsun her Müslümanın derdiyle dertlenmiş İslam'a yönelik her saldırıyla karşı olduk. Son dönemde bilhassa yapılan saygısızlıklara karşı en güçlü kalbi tepkileri dile getirdik. Benzer bir hadise bizim de başımıza geldi.

Suriye'de okullarda dağıtılmak üzere hazırlanan kitaplarda Peygamber Efendimiz'e ait tasvirlerin yer aldığı kitaplar dağıtıldı. Rabbim bizi her türlü saygısızlıktan korusun.

Mescid-i Nebi'nin ilk karargah olarak inşasından bu güne camiler her zaman hayatımızın merkezinde yer almıştır. Müslümanlar aynı safta kalplerini birbirine kitlemiştir. Ümmet kavramı evvela camilerde vücut bulmuştur. Camilerimize sahip çıkmak onları ihya etmek temel görevimizdir."


#cumhurbaşkanı
#erdoğan
#istişare
٪d سنوات قبل