|

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Koç'la son anısını paylaştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Leyla Zana'nın görüşme talebine yeşil ışık yaktı. Erdoğan, Mustafa Koç ile yaptıkları son görüşmenin içeriğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
13:23 - 22/01/2016 Cuma
Güncelleme: 14:25 - 22/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın görüşme talebini olumlu karşıladığını söyledi. Erdoğan, “Leyla Zana randevu istedi. Kanaatim bu görüşmenin gerçekleşmesi yönünde. Meclis'te bir görüşme yapabiliriz" dedi. Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Terör örgütünün ne denli adi planlar içinde olduğunu gösteriyor. 1128 akademisyene de cevaptır. Kimlerin yanında olduğunu gösteriyor. Bunlar bir şeyi ortaya koyuyorlar: 'Biz buyuz, bizim böyle bir derdimiz yok. Biz terörün yanındayız' Bugüne kadar camileri yaktılar, hastaneleri bombaladılar. Bunlar ortada bugünkü olay da adeta bunun zirvesi. Tek tesellimiz o yavrularımızdan şehidimiz yok.



"Bakanlık sayısını çoğaltmak yürütmeyi güçlendir
mez"


Barış ve Kardeşlik Bakanlığı önerisi geldi. Biz zaten bu süreci üç kademede değerlendirmiştik. Demokratik açılım süreci, milli birlik ve kardeşlik süreci, ve çözüm süreci olarak değerlendirdik. O bakanlık görevini zaten bu kapsamda yürütüyoruz. Gerek yok bakanlık sayısını çoğaltmak yürütmeyi güçlendirmez.





Leyla Zana'nın randevu
talebi


Başından beri söylediğimiz bir şey var Irak sınırımız kuzey koridorunda farklı bir yapılaşmaya müsaade etmeyeceğimizi söyledik. Bölgede hassasiyetlerimiz devam ediyor sürekli olarak koalisyon güçlerine söylediğimiz PKK, PYD, DAİŞ bunların birebirinden farkı yok yarın bunların Biden ile görüşeceğiz. Bu sürecin içerisinde Fransa, İngiltere, Almanya, Katar, Arabistan ülkeleri var.



Bunlara şuana kadar müsaade etmedik etmeyeceğiz. Kısmı şeyler olursa da bunlara yaptığımız operasyonlarla müsaade etmedik.



Leyla Zana randevu istedi. Kanaatim bu görüşmenin gerçekleşmesi yönünde. Meclis'te bir görüşme yapabiliriz.



Mustafa Koç'la son görüşmesi


Değerli arkadaşlar kader planı işliyor bundan kurtuluş yok yaşa falan bakmıyor. Bir gün önce Mustafa Bey ve Ali Bey bendeydiler. Bu süreç içerisinde savunma sanayi ve diğer sanayi sektörlerine yönelik atılacak adımları aramızda konuştuk ve daha neler yapılabilir bunu konuştuk. Altay tank projesini daha önce onlara vermiştik bu ve benzer konuları değerlendirdik. Sabah kalktığımda haberlerde gördüm ve ailesini aradım. Kendilerine rahmet temennisinden başka bir şeyimiz yok.







#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#HDP
#Leyla Zana
#Mustafa Koç
8 yıl önce