|

Saldırılara tahammülümüz kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de 2 polisimizin şehit edilmesinin artık bardağı taşırdığını söyledi. Kabine Toplantısı sonrası millete seslenen Erdoğan, “Buralardan kaynaklanan tehditleri ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkânlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız” dedi.

00:00 - 12/10/2021 Salı
Güncelleme: 00:25 - 12/10/2021 Salı
Yeni Şafak
Erdoğan, “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Kapanış ve 50 Ar-Ge Merkezi’nin Açılış Töreni”ne katılarak bir konuşma yaptı.
Erdoğan, “Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi Kapanış ve 50 Ar-Ge Merkezi’nin Açılış Töreni”ne katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa’daki ürün ve petrol tedarikinde yaşanan sorunun mal veya ürün eksikliğinden ziyade, yönetim zafiyetinden kaynaklandığını belirterek, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği hızlı karar alma ve etkin uygulama kabiliyeti sayesinde ortaya çıkan bu başarıda emeği olan herkese, tüm bakanlıklarımıza kurumlarımıza personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kabine Toplantısı’nın ardından millete seslenen Erdoğan, dün vefat eden AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma için Allah’tan rahmet diledi. Erdoğan, salgın döneminde üretim ve ekonomide “kontak kapatan” ülkelerin şimdi yeniden çarkları döndürmekte zorlandıklarını belirterek şunları söyledi:



STRATEJİMİZİN DOĞRULUĞU ANLAŞILDI

“Biz salgınla mücadelemizi üretimin ve istihdamın kesintisiz sürmesini sağlayacak bir anlayışla yürütürken, maruz kaldığımız ithamları unutmadık. Gereken her türlü tedbiri almak, hizmeti sağlamak, desteği vermek suretiyle hayata geçirdiğimiz bu stratejinin ne kadar doğru olduğunu dünyada yaşanan gelişmeler bir kez daha teyit ediyor. Gelişmiş ülkelerin çoğundaki sorunun mal veya ürün eksikliğinden ziyade, yönetim zafiyetinden kaynaklandığı görülüyor. Biz tıpkı şehir hastanelerini inşa ederek sağlık krizine güçlü bir altyapı ile girdiğimiz gibi, 2018 yılında yönetim sistemimizi değiştirerek bugünlere kendimizi hazırladık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği hızlı karar alma ve etkin uygulama kabiliyeti sayesinde ortaya çıkan bu başarıda emeği olan herkese, tüm bakanlıklarımıza kurumlarımıza personelimize teşekkür ediyorum. Tabii en büyük şükranı bu süreçte sabırla ve inançla hep bizim yanımızda yer alan milletimize sunuyoruz.”



FİYAT ARTIŞINA TEDBİR ALIYORUZ

Türkiye’nin vaktinde aldığı tedbirler ve güçlü altyapısı sayesinde ekonomik sıkıntılara sınırlı bir şekilde maruz kaldığını söyleyen Erdoğan, “Fiyatlaması küresel düzeyde yapılan ürünlerdeki fahiş artışları içeriye sınırlı bir düzeyde yansıtarak vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Buna rağmen fiyat artışlarından dolayı sıkıntıya düşen çalışanlarımızı ve üreticilerimizi korumak için de her türlü tedbiri alıyoruz” diye konuştu. Erdoğan, “Türkiye’nin, Cumhuriyet dönemindeki en iddialı demokrasi ve kalkınma projesinin 2023 vizyonumuz olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.


İKLİME BAKANLIK, GÖÇ’E BAŞKANLIK

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ismini Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyor, bünyesinde bir de İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu oluşturuyoruz” diyen Erdoğan, “İçişleri Bakanlığımıza bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün statüsünü yükselterek Göç İdaresi Başkanlığı haline dönüştürüyoruz” açıklamasında bulundu.

Saldırılara tahammülümüz kalmadı

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’den Türkiye’ye yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammül kalmadığını belirterek, “Buralardan kaynaklanan tehditleri, ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız” dedi.
  • Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi’nde PKK/YPG terör örgütü mensuplarının hain saldırısında şehit düşen polis memurlarına Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
  • “Suriye’den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız. Polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır. En kısa sürede bu sorunların çözümü için gereken adımları atacağız.”

#Recep Tayyip Erdoğan
#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
#İsmet Uçma
#Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
#Suriye
2 yıl önce