|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a MAKÜ "fahri doktora" verecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından "fahri doktora payesi" verilecek.

Yeni Şafak
12:55 - 10/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:00 - 10/03/2016 Perşembe
AA

"1.Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödül Töreni"

Cumhurbaşkanı

Erdoğan'ın da katılımıyla yarın Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.



İstiklal Marşı'nın kabulünün 95. yıldönümüne de rastlayan etkinlik kapsamında bilim kategorisinde "Fen ve Sosyal Bilimler", sanat kategorisinde "Sanatta Başarı ve Türk İslam Kültürü Hizmet Başarı Ödülü" ile "Mehmet Akif Ersoy Özel Ödülü" sahiplerini bulacak.Ödül töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üniversite senatosu tarafından "

fahri doktora

payesi" verilecek. Ödül töreninin ardından "21. Yüzyılda Mehmet Akif Ersoy'u Yeniden Okumak" temasıyla 10 ülkeden gelen bilim insanı ve araştırmacıların katılacağı uluslararası bir panel gerçekleştirilecek.



MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, üniversitenin 10'uncu kuruluş yılı çerçevesinde zihinlerde iz bırakmak ve üniversitenin geldiği noktayı ortaya koymak bakımından bir dizi etkinlik düzenlediklerini bildirdi.



Mehmet Akif Ersoy'un ismini hak ettiği şekilde bütün dünyaya duyurulması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programa iştirak ederek destek vermesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Korkmaz, açıklamasında şunları kaydetti:



"Cumhurbaşkanımızın Akif'e ve Akif'in gençlerine verdiği değerinde bir göstergesi olması bakımından etkinlik çok önemli. Ayrıca bu programımız çerçevesinde sayın Cumhurbaşkanımıza, değerlere, tarihe, kültüre, şiire ve şaire verdiği önem dolayısıyla üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi tarafından yapılan bir öneri çerçevesinde üniversite senatomuzca 'fahri doktora payesi' takdim edilecek. İnşallah iyi bir organizasyon ve iyi bir program olacağını düşünüyoruz."



#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
#MAKÜ
#Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödül Töreni
8 yıl önce