|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan altı parti vurgusu: Yuvarlak masada yer beğenmeyenlere millet yerini gösterecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ankara Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. Oturma düzeni konusunda anlaşmakta zorlanan altı partiyi kastederek açıklamada bulunan Erdoğan, "Yuvarlak masa etrafında yer beğenmeyenlere milletim gereken yeri gösterecektir. Türkiye'nin artık bu trojan, virüs, uzaktan kumanda siyasetiyle yönetilemeyecek, istikamet verilemeyecek bir ülke olduğunu herkes bir kez daha görecektir" ifadelerini kullandı.

19:06 - 3/03/2022 Perşembe
Güncelleme: 20:04 - 3/03/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Yuvarlak masa etrafında yer beğenmeyenlere milletim gereken yeri gösterecektir.

Burada böyle bir sıkıntı var mı? Evelallah omuz omuza istikbale yürüyoruz. Kardeşlerim demokrasi tarihimize baktığımızda tek parti faşizminden beri sarkacın milli iradeyle darbe ve vesayet arasında gidip geldiğine şahit oluyoruz. Ülkemizde milli iradenin en güçlü ve kesintisiz hüküm sürdüğü dönem bizim dönemimizdir.

  • Uzunca bir süre baskı, zulüm, yokluk, yoksunluk cenderesinde bunalan milletimiz AK Parti ile kendine tarihi bir çıkış yolu inşa etmiştir.
    AK Parti'yi millet kurmuştur. AK Parti'yi iktidara millet taşımıştır. 20 yılda girdiği girdiği 15 seçimde sandıktan millet birinci parti çıkarmıştır.
    AK Parti'nin vesayet, darbeci, bölgesel ve küresel güçlerle mücadelesi hep milletin desteği ile başarıya ulaşmıştır. Bu ülkenin her bir ferdinin hayatına dokunan icraatlere imza atarken de yanında hep bu millet olmuştur.


"BİZ MALUM ÇEVREYLE DEĞİL MİLLETLE YÜRÜDÜK"

Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. Biz milletle yürüdük. Biz o malum çevrelerle değil, milletle yürüdük. İnşallah ülkemizin 2023 hedeflerine ulaştırma, gençlerimize 2053 vizyonunu miras bırakacağız.

"RUSYA VE UKRAYNA GELİŞMELERİNDEN İBRET ALACAĞIZ"

  • Rusya Ukrayna arasındaki gelişmeleri, düştükleri durumları görüyorsunuz değil mi? Bunlardan ibret alarak yolumuza devam edeceğiz.
    Türkiye'nin önünde iki yol vardır. Birincisi ülkemizi 20 yıldır büyük emekler, gayretler, fedakarlıklar sayesinde geldiği yeri dünyanın en büyük 10 ekonomisi, siyasi, diplomatik ve askeri olarak en büyük güçleri arasına girerek taçlandırmak.

"DİŞE DOKUNUR HİÇBİR TEKLİF ORTAYA KOYAMIYORLAR"

İkincisi 1990'lı yılların siyasi istikrarsızlık, sosyal kaos, ekonomik çöküntü dönemlerine geri dönmektir. 28 Şubat ittifakı çatısı altında biraraya gelenler o masaya oturtma cesareti, harbiliği, samimiyeti bulamadıkları ortaklarıyla birlikte ülkenin ve milletin hiçbir meselesi konusunda dişe dokunur hiçbir teklif ortaya koyamıyorlar.

"GAYELERİ KALKINMAYI HIZLANDIRMAK DEĞİL"

  • Çünkü bunların biraraya geliş gayesi ülkenin ve milletin sorunlarını çözmek, kalkınmamızı hızlandırmak değildir.
    Bunların tek derdi ülkenin ve milletin felaketi pahasına da olsa kendilerine ajanslar vasıtasıyla verilen gündemi uygulamaktır.
    Proje şayet ortaya bir eser koyacaksanız iyidir ve gereklidir. Siyasette proje milli iradeye saygısızlık; hatta tehdittir. Bunların tanımı bu.

Biz hayatımızın hiçbir döneminde siyasette rekabetten kaçınmadık. Hastane, yol, siyasete yapılan her şeyi kötülemenin adı siyasi rekabet değildir, köksüklüktür. Köksük bir ağaç önünde sonunda kuruyup yıkılmaya mahkumdur.

Deseler ki, bunlar şu kadar okul, şu kadar yol, hastane, köprü, spor tesisi, konut yaptılar biz daha fazlasını yapacağız, bu altılılardan böyle bir şey duydunuz mu? Diyemezler? Deseler ki, bunlar milli geliri üç katına çıkardı, biz beş katına çıkaracağız. Biz 300 milyar doları geçeceğiz ihracatta. Biz yüzde 6 ekonomiyi büyüteceğiz deseler eyvallah.

"ELLERİNDEN GELSE KÖPRÜYÜ YIKARLAR"


  • Deseler ki bunlar sınır güvenliğimizi terör örgütlerinin başını inlerinde ezerek sağladılar, ordumuzu güçlendiler, ülkede can ve mal güvenliğini sağladılar, biz daha iyisini yapacağız, eyvallah.
    Türkiye'yi bölgesel ve küresel güç olma yolunda biz daha ileriye götüreceğiz, eyvallah. Bunlar diyorlar ki, biz AK Parti'nin yaptığı her eseri yıkacağız, her hizmeti ortadan kaldıracağız. Bunlarda utanmak yok. Şimdi 18 Mart inşallah Çanakkale Köprüsü ile ilgili adımı atıyoruz. İnanın ellerinden gelse bu köprüyü bile yıkacağız derler.
#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#Ukrayna
#Rusya
2 yıl önce