|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 'el hareketi' tepkisi: İlla edep illa edep

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, TBMM kürsüsünden ahlak dışı bir el hareketi ile AK Parti'li vekilleri hedef alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle hedef aldı. Yapılan hareketi büyük bir edepsizlik olarak nitelendiren Erdoğan, CHP liderine, Yunus Emre'nin, "Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride illa edep, illa edep" sözleriyle tepki gösterdi.

19:21 - 8/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 19:40 - 8/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Bütçe Görüşmeleri için pazartesi günü söz aldığı kürsüde, AK Parti sıralarına el hareketi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin gündemine oturan skandala ilişkin bugün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklama yaptı.

"GELDİKLERİ YER BURASI"

Türkiye'nin şehit yakınlarına küfürler eden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'ın yaptığı terbiyesizliğin şokunu üzerinden atamamışken bu olayın yaşandığını vurguladığı konuşmasında,
"Bu defa Genel Kurul'da yaşanan bir başka edepsizlik örneğiyle sarsılmıştır. Üstelik bu edepsizlik meclisin ikinci büyük partisinin genel başkanı tarafından sergilenmiştir. Milleti kendi yalanlarıyla, iftiralarıyla kandırabileceğini sananların birileri tarafından şişirildiği anlaşılan egolarıyla geldikleri yer burasıdır. Millete söyleyecek hiçbir sözü, ortaya koyacak hiçbir programı olmayanların içlerindeki kini, nefreti bu tarz davranışlarla dışa yansıttığı görülüyor."
dedi.

"İLLA EDEP İLLA EDEP"

Yapılan hareketi büyük bir edepsizlik olarak nitelendiren Erdoğan, CHP liderine, Yunus Emre'nin,
"Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride illa edep, illa edep"
sözleriyle tepki gösterdi.

Erdoğan sözlerinin devamında şunları söyledi:

  • "Buradan herkesi TBMM'nin asaletine, nefasetine, izzetine, bu yüce kurumun faziletine uygun davranışlar sergilemeye davet etmek görevimizdir. İktidarın sadece hayalini kurmakla bile bu derece kendini kaybedenlerin ülkenin başına ne gibi felaketler getireceğini milletimizin takdirine bırakıyoruz."
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
2 yıl önce