|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit ailesine taziye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda önceki gün şehit düşen polis memuru Yalçın Yamaner'in ailesini telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulundu.

Yeni Şafak
17:53 - 17/01/2016 Pazar
Güncelleme: 15:53 - 17/01/2016 Pazar
AA

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz ile İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, şehit polis memuru Yamaner'in Altınordu ilçesi Şahincili Mahallesi'ndeki babaevini ziyaret etti.



Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin eşi Hacer Yamaner'i telefonla arayarak taziye dileklerini iletti.



Şehidin eşi Yamaner de Erdoğan'a teşekkür ederek, "Allah razı olsun, iyi ki varsınız. Vatanımız, devletimiz sağ olsun. Rabbim hiçbir şekilde sizlere de zeval vermesin, başımızdan eksik etmesin" dedi.



Erdoğan, daha sonra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile de bir süre telefonla görüştü.



Belediye Başkanı Yılmaz, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şehit ailesine daire alacaklarını belirterek, telefonda bunu Erdoğan ile de paylaştıklarını söyledi.



Yılmaz, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem şehidimizin eşi hem de kardeşine taziyede bulundu. Biz de Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak şehidimizin ailesine bir ev almayı, onların da olurunu alarak gerçekleştireceğiz. Bu çerçevede hem Cumhurbaşkanımızın talimatını yerine getirmek hem vatandaşlık görevimizi ve aileye olan sorumluluğumuzu yerine getirmek için üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.



Şehit Yamaner'in eşi ve çocuklarının kendilerine emanet olduğunu belirten Yılmaz, şehide rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#şehit ailesi
#taziye
#Telefon görüşmesi
8 yıl önce