|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sezai Karakoç için taziye ilanı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 88 yaşında hayatını kaybeden şair, yazar ve mütefekkir Sezai Karakoç için taziye ilanı verdi. Karakoç'u 'Diriliş' davasının öncüsü olarak tarif eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, taziye ilanında ''Müslümanlığını insanlık türküsünün mukaddimesi olarak gören, şiirleri, fikirleri ve mücadelesiyle nesillerin gönül ve ruh dünyasını şekillendiren Sezai Karakoç, Dirilişin kapısı olarak gördüğü için hep özlemle yad ettiği ebedi aleme göçtü. Allah rahmet eylesin.'' ifadelerine yer verdi.

08:28 - 17/11/2021 Çarşamba
Güncelleme: 08:31 - 17/11/2021 Çarşamba
AA
Fotoarşiv: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Fotoarşiv: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 88 yaşında vefat eden şair, yazar ve mütefekkir Sezai Karakoç için taziye ilanı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün bazı gazetelerde yayımlanan başsağlığı mesajı şöyle:

"Ülkemizin son asırdaki en önemli fikir, sanat ve kültür insanlarından, hayatını vakfettiği 'Diriliş' davasının öncüsü, Müslümanlığını insanlık türküsünün mukaddimesi olarak gören, şiirleri, fikirleri ve mücadelesiyle nesillerin gönül ve ruh dünyasını şekillendiren, milletimizin yakın dönemdeki en önemli değerlerinden Sezai Karakoç, Dirilişin kapısı olarak gördüğü için hep özlemle yad ettiği ebedi aleme göçtü. Allah rahmet eylesin. Milletimizin, sevenlerinin, yoldaşlarının, ailesinin başı sağ olsun."



#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Sezai Karakoç
#Taziye mesajı
2 yıl önce