|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya hesabından paylaşılan fotoğraf

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı sonrası Erdoğan twitter hesabından da Aliyev ile yaptığı görüşmeye dair bir fotoğraf paylaştı

Yeni Şafak
16:30 - 31/10/2017 Salı
Güncelleme: 16:35 - 31/10/2017 Salı
Diğer
Toplantı sonrası yapılan ikili görüşmede Cumhurbaşkan'ı Erdoğan'ın twitter hesabından paylaşılan fotoğraf.
Toplantı sonrası yapılan ikili görüşmede Cumhurbaşkan'ı Erdoğan'ın twitter hesabından paylaşılan fotoğraf.
Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan
ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı
İlham Aliyev
, Zagulba Sarayı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.
Erdoğan konuşmasına, "Şu anda biz tabii farklı bir ülkede değil, evimizdeyiz. Dolayısıyla bu ziyaretimizin anlamlı olan yanı Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantımızı gerçekleştirmiş olmamız. Bir diğer yanı da dün
Bakü-Tiflis
-Kars
demiryolunun açılışını gerçekleştirmiş olmak bizleri Asya-Avrupa hattının, kıtaların bağlanması noktasında çok daha güçlü bir yere taşımıştır" diyerek başladı.

Artık belli alanlarda kıtaların birbirine bağlanmadığını belirten Erdoğan, enerji hatları noktasında da sürekli olarak birbirine bu tür bağlantılar kurulmasının, Türkiye-Azerbaycan arasındaki bu bağlılığın ve dayanışmanın ne kadar güçlü olduğunu gösterdiğini vurguladı.

Erdoğan,
TANAP
'ın bunun en güzel örneği olduğuna işaret ederek, "Şu an yoğun bir şekilde
TANAP
ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah, fazla sürmeyecek. Kısa bir zaman sonra artık Azeri gazı buradan Avrupa'ya kadar akmaya başlayacak. Bu tabii birilerini rahatsız etmiyor değil, ediyor" diye konuştu.

Toplantı sonrası yapılan ikili görüşmede Cumhurbaşkan'ı Erdoğan'ın twitter hesabından paylaşılan fotoğrafta liderlerin samimiyeti gözlerden kaçmadı.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Haydar Aliyev
#Türkiye
#Azerbaycan
6 yıl önce