|

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın GZT canlı yayınında soruları yanıtladı: Bir hafta önemli

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, GZT’nin sosyal medya hesaplarından ve Youtube kanalından canlı yayınlanan programda editörlerin sorularını yanıtladı. Kalın, gündeme dair ve gündemin de ötesinde de pek çok soruya cevap verdi.

22:30 - 17/05/2020 Pazar
Güncelleme: 23:42 - 17/05/2020 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, GZT editörlerinin sorularını yanıtladı. Program, GZT’nin sosyal medya hesaplarından ve Youtube kanalından canlı yayınlandı.

İbrahim Kalın’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Ramazan Bayramı'nda da önlemler devam edecek"

Korona sonrası dönemin yeni normal olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Normalleşmede rehavete gerek yok. İkinci dalga her an gelebilir. Tedbirlerle yaşamaya dikkat edeceğiz. Maskesiz çıkmamaya, sosyal mesafeyi korumaya özen göstermeliyiz. Ramazan Bayramı'na kadar önümüzde bir haftalık bir süreç var. Bu bir haftalık süreçte önümüze gelen tablo alacağımız kararlar bakımından önemli olacak. Ramazan Bayramı'nda da koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok önlem alınması kuvvetle muhtemel.

"Dünyaya insani diplomasinin mümkün olduğunu gösterdik"

Türkiye koronavirüs sürecinde birçok ülkeye yardım etti. Biz bu yardımları hiçbir karşılık beklemeden yaptık.
Türkiye olarak dünyaya insani diplomasinin mümkün olduğunu gösterdik.

Korona sonrası küresel düzenin bağışıklık sisteminin ne kadar bozuk olduğunu gördük. Sonraki panik hali de bunu doğruladı. Bu salgın her ülkenin milli kapasitesini test etmesini sağladı. Bizim yerli ve milli hamlemizin önemi ortaya çıktı.

"AB salgın döneminde iyi bir sınav vermedi"

Avrupa Birliği salgın sürecinde iyi bir sınav veremedi. Her ülke farklı bir politika izledi. Salgın hızlı bir şekilde yayılırken birlik ve beraberlik, dayanışma içinde hareket edemediler. Bunu kendileri de belirtiyorlar zaten. Bundan sonraki dönemde Avrupa Birliği fikrinin tartışılacağından emin olabilirsiniz.



#İbrahim Kalın
4 yıl önce