|

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan Filistinli atlete tebrik

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İstanbul'daki maratona katılan Filistinli atlet Muhammed El Kadı'yı twitter hesabından bir mesaj atarak tebrik etti.

Yeni Şafak
17:59 - 12/11/2017 Pazar
Güncelleme: 18:03 - 12/11/2017 Pazar
AA
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Vodafone 39. İstanbul Maratonu'na katılan Filistinli atlet Muhammed El Kadı'yı twitter hesabından bir mesaj atarak tebrik etti.

Türkçe ve İngilizce olarak paylaşılan mesajda, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "İstanbul Maratonu'na katılan herkesi ve hassaten Muhammed El Kadı'yı tebrik ediyorum. Muhammed'in maratonda taşıdığı Filistin bayrağı, en güzel hediyemiz oldu. Türkiye-Filistin dostluğu her daim yaşayacak." ifadelerini kullandı.

Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte, Muhammed El Kadı ile çekildikleri bir fotoğrafı da paylaştı.


Dünyanın her yerinde düzenlenen maratonlara katılarak yarışları Filistin bayrağıyla tamamlayan atlet Muhammed El Kadı, ekim ayında Amerika Birleşik Devletleri'ne yaptığı vize başvurusunun reddedilmesi üzerine Chicago Maratonu'na katılamamıştı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın tarafından yine sosyal medya üzerinden İstanbul Maratonu'na davet edilen Kadı, "12 Kasım 2017'de İstanbul Maratonu'nu Filistin ve Türk bayraklarını taşıyarak koşacağım." mesajını paylaşmıştı.

#İbrahim Kalın
#Muhammed El Kadı
#Vodafone 39. İstanbul Maratonu
6 yıl önce