|

Cumhuriyet Ayasofya'da Kur'an okunmasını hazmedemedi

Cumhuriyet gazetesi, Ayasofya'da Kur'an-ı Kerim okunmasını, Hıristiyanların Paskalya kutlamalarına özellikle denk getirildiğini yazdı. "İlginç tesadüf" başlığıyla verilen haberde yer alan "Ortodoksların en önemli bayramı, en önemli Ortodoks klisesi Ayasofya" satırları, gazetenin tahrike yol açmak istediğini gözler önüne seriyor.

Yeni Şafak
11:11 - 13/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:31 - 13/04/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in doğumunun 1444. yılında ilk kez gün yüzüne çıkan eserlerin yer aldığı sergi Ayasofya Müzesi'nde ziyarete açıldı. Açılışta tarihi bir olay yaşandı ve program İmam Hatib Ali Tel'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Hatip Tel'in tilaveti Ayasofya'nın iç kısmında 85 yıl sonra okunan ilk Kur'an-ı Kerim olarak kayıtlara geçti.



Törene katılan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, mirasçısı oldukları geçmişin ve medeniyetin ancak aşk ve sevgi üzerinden okunabileceğini söyledi. Söz konusu tarihi bazılarının kılıç, kalkan, top ve tüfek üzerinden okuyabileceğini belirten Görmez, tarihin sadece aşk, sevgi ve sevdayla anlaşılabileceğini aktardı.


Cumhuriyet gazetesi rahatsız oldu


Can Dündar'ın genel yayın yönetmeni olduğu Cumhuriyet gazetesi, Ayasofya'da Kur'an-ı Kerim okunmasından duyduğu rahatsızlığı, Paskalya'ya bağlayarak belli etti. Gazete, bugünkü birinci sayfasında yer alan haberle "Ayasofya'da ilginç bir tesadüf" manşetini kullanarak Hıristiyanların Paskalya Bayramı ile Ayasofya'da Kur'an okunmasının aynı güne denk getirilerek tesadüf oluşturulmak istendiği iddiasında...



"En önemli" tahriki


"Özel günler çakıştı" başlığıyla ilk sayfada verilen haberde, "Bugünlerde Müslümanlar, Kutlu Doğum Haftası'nda Hz. Muhammet'in doğum gününü kutluyorlar. Hıristiyanlar ise Hz. İsa'nın göğe çıktığı günü yansıtan Paskalya'yı kutluyorlar. İstanbul'da geçen cuma gecesi Ortodoksların en önemli bayramından bir gün önce, en önemli Ortodoks klisesi Ayasofya'da 85 yıl sonra Kuranıkerim okundu" ifadeleri kullanıldı.














#cumhuriyet ayasofya
#cumhuriyet gazetesi
#ayasofya kuran
#ayasofya
9 yıl önce