|

Cumhuriyet gazetesinden Katarlı bakanın söylemediği sözler üzerinden manipülatif haber

Cumhuriyet gazetesi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla düzenlediği basın toplantısında Katar Dışişleri Bakanı El Sani’nin, "Türkiye’deki ekonomik sorunlardan ortaya çıkacak fırsatları dört gözle bekliyoruz" dediğini öne sürdü. Ancak Katarlı bakanın böyle bir ifadesi bulunmuyor. El Sani, tam aksine "Katar'ın Türkiye'deki yatırımlarının çok sağlam temellere dayalı" olduğunu ifade ediyor.

16:06 - 6/12/2021 Pazartesi
Güncelleme: 16:28 - 6/12/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar Dışişleri Bakanı Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ile ortak basın toplantısı düzenlendi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar Dışişleri Bakanı Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ile ortak basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Yedinci Toplantısı'nın dışişleri bakanları düzeyindeki hazırlık toplantısı kapsamında Doha'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Katar Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ortak basın toplantısı düzenledi.

CUMHURİYET ÇARPITTI

Bu toplantı sonrası, hükümete muhalif bazı medya organları ve hesaplar üzerinden söylenmemiş sözler üzerinden manipülatif haberler dolaşıma sokuldu. Onlardan biri olan Cumhuriyet gazetesi, Katarlı bakanın
"Türkiye’deki ekonomik sorunlardan ortaya çıkacak fırsatları dört gözle bekliyoruz"
dediğini öne sürdü.

Yayımladığı haberinde ve sosyal medya paylaşımında aslında söylenmeyen bu sözlere yer verdi.

"İLİŞKİLERİMİZ ÇOK GÜÇLÜ"

Ancak, Katarlı bakanın bu şekilde bir açıklaması bulunmuyor. El Sani, Reuters muhabirinin sorusuna "Türkiye'deki ekonomik duruma ilişkin endişeleriniz hakkında -eğer böyle bir endişe varsa- bize biraz bilgi verir misiniz?" cevabını verdikten sonra şu ifadeleri kullanıyor:

  • Bizim Türkiye'yle olan ilişkilerimiz çok güçlüdür. Desteğimiz devam ediyor. Katar'ın Türkiye'deki yatırımları büyük ve bu yatırımların sonuçları olumludur. Ve biliyorsunuz ki, Katar'ın Türkiye'deki yatırımları eskiye dayalı ve yeni değildir, çok sağlam temellere dayalı.

#cumhuriyet
#katar
#türkiye
#mevlüt çavuşoğlu
#abdurrahman al sani
#dışişleri bakanı
2 yıl önce