|

Cunta emrini paylaşan darbeciden 'haberim yoktu' yalanı

Silivri'de devam eden 15 Temmuz ana davasında darbecilerin art arda söyledikleri yalanlar dikkati çekiyor. Darbecilerin WhatsApp grubuna 'emir geldi' diye mesaj atan sanık, "Darbeden haberim yoktu" dedi.

Yeni Şafak
11:27 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 11:39 - 2/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
ARŞİV: 15 Temmuz davalarında darbecilerin sistemli bir şekilde gerçeği yansımayan ifadelerle süreci sulandırmaya çalıştığı görülüyor.
ARŞİV: 15 Temmuz davalarında darbecilerin sistemli bir şekilde gerçeği yansımayan ifadelerle süreci sulandırmaya çalıştığı görülüyor.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin "Yurtta Sulh Konseyi’’ İstanbul yapılanmasını da kapsayan İstanbul’daki ana darbe davasının görülmesine Silivri’de devam ediliyor. Duruşmaları takip eden AK Parti İstanbul Milletvekili Avukat Fatma Benli, resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Benli, darbecilerin dikkatleri çeken yalanlarını paylaştı.

Benli'nin açıklamaları şöyle:

"Silivri'de, Sincan'da darbe davaları sürüyor. Hakkı savunmak, hakkı konuşmak, hakkı haykırmak için
Silivri
de şehit ve gazi aileleriyleyiz.

Halen 'darbeden haberin yoktu' diyor

Silivri
'deyiz çok ceza davasına girdim hiç bu kadar kuyruklu yalan duymadım, darbeciler darbe olduğunu Cumhurbaşkanımızdan öğrendik diyor. Sanık yurtta sulh whatsup grubunda 'emir geldi' diye mesaj atmış, birlikleri İstanbul'da yolu kapatmış halen darbeden haberim yoktu diyor!"
  • Cuntacı askerler, 'Yurtta Sulh' adını verdikleri bir Whatsapp grubu ile iletişim sağlamışlardı.




Destek için çadır kuruldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları ve gazilere destek için Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi davalarının görüldüğü İstanbul ve Ankara'da çadır kuruldu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'da Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi ve Ankara'da Sincan Adliyesinde darbe davalarının görüldüğü günlerde, şehit yakınları ve gazilerin duruşmalara Bakanlık tarafından tahsis edilen otobüslerle getirildiği ifade edildi.


İstanbul ve Ankara'da kurulan çadırlarda şehit yakınları ve gazilere Bakanlık personeli tarafından hukuki ve psikososyal destek sağlandığı kaydedilen açıklamada, duruşmalara katılan şehit yakınları ve gazilerin günlük ihtiyaçlarının karşılanması için de gerekli tüm hizmetlerin sağlandığı aktarıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konuyla ilgili değerlendirmesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin ülkeye yapılan alçak bir saldırı olduğunu belirtti.

Milletin kararlı ve cesur duruşuyla bu saldırının püskürtüldüğünü anımsatan Kaya, hain darbecilerin yargı önünde hesap verme vaktinin geldiğini vurguladı.

#Silivri
#15 Temmuz
#Fatma Benli
7 yıl önce