|

Daha iyi evsahipliği için dil öğreniyorlar

Bergama'nın Demircidere Mahallesi'nde yaşları 33 ile 69 arasında değişen kursiyerler, evlerine konuk ettikleri yabancı turistleri daha iyi ağırlamak için İngilizce öğreniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2016 Pazar
Güncelleme: 00:21 - 17/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

İzmir'in önemli turizm destinasyonları arasında bulunan Bergama ilçesine bağlı Kozak Yaylası'ndaki 145 nüfuslu Demircidere Mahallesi'nde İngilizce kursu açıldı. Yaşları 33 ile 69 arasında değişen, ilkokul mezunu ya da sadece okur-yazar belgesine sahip kursiyerler, İngilizce öğrenerek, evlerinde misafir ettikleri yabancı turistleri daha iyi ağırlamayı amaçlıyor. Doğası, yöresel lezzetleri ve el işi ürünleriyle her yıl 2 binden fazla turisti ağırlayan mahallenin sakinleri, turistlerle iletişim sorununu çözmek için İngilizce öğrenmeye başladı.



30 KURSİYER KATILIYOR


Büyükşehir Belediyesi Yasası'na ilişkin düzenleme sonrası köyden mahalleye dönüşen Demircidere'de, vatandaşların başvurusu üzerine harekete geçen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bir İngilizce öğretmeni görevlendirdi. Öğretmen, ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki mahallede haftada iki gün ders veriyor. Yaşları 33 ile 69 arasında değişen 30 kursiyer, dersleri ihmal etmiyor.


#Kozak Yaylası
#Bergama
#kursiyerler
8 yıl önce