|

Damgalı işbirlikçiler

MHP lideri Bahçeli, ”Türkiye’nin kaybettiği bir ortamda haksız kazanç peşine düşenler, kar hevesine kapılanlar damgalı işbirlikçilerdir, esasen yeri ve yurdu olmayan vatansızlardır” dedi. Bahçeli, İdlib konusunda, "Bölgede yaşananların en kanlısı olabilir" uyarısında bulundu.

Nur Banu Aras
04:00 - 7/09/2018 Cuma
Güncelleme: 03:51 - 7/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
​MHP lideri Devlet Bahçeli
​MHP lideri Devlet Bahçeli

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği yerelde 'fiili' ittifak önerisinin ardından partide ittifakın nasıl yapılacağıyla ilgili çalışmalar başladı.

İttifak çağrısını önce partisinin Başkanlık Divanı ile görüşen Bahçeli dün MYK'sını topladı. Toplantıda, yerelde AK parti ile ittifak önerisi masaya yatırıldı. Toplantıda, partinin 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerle ilgili takip edeceği 4 aşamalı stratejik duruşu ele alındı. Edinilen bilgilere göre, toplantıda ittifak mesajını neden verdiğini ayrıntılı bir şekilde anlatan Bahçeli, kayyum belediyelerin ve 3 kritik il olan Ankara, İstanbul ve İzmir'in 'şer ittifakı' olarak adlandırdığı cephenin eline geçerse Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin kurum ve kuruluşlarıyla tartışmaya açılabileceğini, bunun da çok tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

DEFOLU ZİHNİYETLER

Toplantı sonrası Bahçeli, yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"31 Mart 2019’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açmak için pusuya yatmış olan defolu ve fason siyasi zihniyetlere asla fırsat verilmemeli, sorumluluk bilinciyle ve işbirliği kanalları açık tutularak 2023’ün Türkiyesi’ne ulaşılmalıdır. Unutulmasın ki, 31 Mart 2019’da sadece belediye başkanı, sadece belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi veya muhtar seçilmeyecektir. Bunların üstünde ve ötesinde Türkiye’nin geleceği, Türk milletinin gelecek hedefleri belirlenecek ve bir kez daha tescil edilecektir.

EKONOMİK TETİKÇİLER

Ekonominin normale dönmesi, denge ve istikrara kavuşması, siyasi temkin ve tedbir, milli dayanışma ve uyanışla muhakkak sağlanacaktır. Ekonomik tetikçilerin suikastları aralıksız devam ediyor. Hiç kimse kriz çığırtkanlığı, kaos şakşakçılığı yapmamalıdır. Hiç kimse yangından mal kaçırma düşüklüğüne, karışıklıktan parsa toplama yanlışına ve siyasi rant arayışına tevessül etmemelidir. Türkiye’nin kaybettiği bir ortamda haksız kazanç peşine düşenler, kar hevesine kapılanlar damgalı işbirlikçilerdir, esasen yeri ve yurdu olmayan vatansızlardır.

  • A Takımı’nda değişiklik
  • Toplantıda, İstanbul Milletvekili Celal Adan'ın TBMM Başkanvekili olması, Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan'ın da istifa etmesi sonucu boşalan genel başkan yardımcılığı görevlerine atamalar oldu. Adan’dan boşalan Siyasi İşler, Parlamento ve Hükümet İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, Aycan’ın istifasıyla boşalan Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına, İdari, Mali ve Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına da Kadir Şekerci atandı.

En kanlısı olabilir

Bahçeli açıklamasında İdlib uyarısında da bulundu. Açıklamada, "İdlib; fokur fokur kaynayan kazana, fitili ateşlenmek üzere olan dinamite dönüşmüştür. Yapılan açıklama ve yorumlardan anlaşıldığı kadarıyla, İdlib merkezli olası çatışmaların şimdiye kadar bölgede yaşananların en kanlısı olabileceği değerlendirilmektedir. Tahran Zirvesi, bununla birlikte Türkiye, Rusya ve İran heyetleri arasında 10-11 Eylül 2018 tarihlerinde İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlecek görüşmeler çok önemlidir, İdlib için kader anına tekabül etmektedir. İdlib’e yapılacak saldırının geri sayımının devam ettiği, ayrıca 10 Eylül’ün son gün olarak iddia edildiği bir süreçte, önümüzdeki Tahran Zirvesi ve Cenevre görüşmeleri tarihi önem ve değerdedir. Bilhassa ifade etmeliyim ki, Türkiye’nin yeni bir sığınmacı dalgasına katlanması, hazmetmesi, hatta kabul etmesi eşyanın tabiatına aykırıdır. Bu gerçeğin herkesçe bilinmesi şarttır" denildi.

#Devlet Bahçeli
#MHP
6 yıl önce