|

Darbe gecesine ilişkin fark edilemeyen ayrıntı

FETÖ'nün darbe girişimi gecesinde Hava Kuvvetleri'ndeki komutanların yer aldığı düğünü bastığı anlara ilişkin görüntülerde yeni bir detay ortaya çıktı. Görüntülerde darbeciler, generalleri tek tek kelepçeleyip yere yatırdığı görülüyor. Bu sırada Tuğgeneral Cemal Akyıldız, darbeci askerlere elindeki notu gösteriyor ve hainler de Akyıldız'ı serbest bırakıyor.​

Yeni Şafak
09:59 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 10:13 - 29/07/2016 Cuma
IHA
Tuğgeneral Cemal Akyıldız'ın darbeci hainlere elindeki notu göstererek serbest bırakılması dikkat çekti.
Tuğgeneral Cemal Akyıldız'ın darbeci hainlere elindeki notu göstererek serbest bırakılması dikkat çekti.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde hainler Moda Deniz Kulübü'nü basmış, üst düzey komutanları rehin alıp Akıncılar Hava Üssü'ne götürmüştü.



FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde hainler Moda Deniz Kulübü'nü basmış, üst düzey komutanları rehin alıp Akıncılar Hava Üssü'ne götürmüştü. Baskın anına ait görüntülerde yeni bir detay çıktı. Görüntülerde , hainlerin baskını sırasında Tuğgeneral Cemal Akyıldız'ın elindeki notu darbeci askerlere gösterip serbest kaldığı görülüyor. Akyıldız, darbe girişimi sırasında tutuklanmış ve TSK'dan ihraç edilmişti.



Moda Deniz Kulübü'ne 15 temmuz gecesi yapılan baskına ait görüntülerde dikkat çekici bir detay ortaya çıktı. Baskın sırasında üst düzey komutanlar ters kelepçeyle yere yatırılırken, bir komutan darbecilere elindeki notu gösterip serbest kalmıştı. O komutanı Tuğgeneral Cemal Akyıldız olduğu ortaya çıktı. Akyıldız darbe girişimi soruşturmasında tutuklanmış, ardından OHAL kapsamında TSK'dan ihraç edilmişti.



O anlar kameralara yansıdı


Görüntülerde hainler, kuvvet komutanları tek tek kelepçeleyip yere yatırıyor. Bu sırada Tuğgeneral Cemal Akyıldız darbeci askerlere elindeki notu gösteriyor. Hainler de Akyıldız'ı serbest bırakıyor.







#Cemal Akyıldız
#FETÖ
#Moda Deniz Kulübü
8 yıl önce