|

Darbeciler Öksüz'ü böyle uğurladı: Akıncı Üssü’ndeki kayıtlar 5 yıl sonra ortaya çıktı

FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimini yöneten Adil Öksüz’ün Akıncı Üssü’ndeki görüntüleri ortaya çıktı. 143. Filo Komutanlığı’nın kamera kayıtlarına göre Öksüz, darbenin başarısız olduğu anlaşılınca 16 Temmuz saat 11.49’da üssü terk ediyor. Darbeci komutanlar da Öğretmenler Gazinosu’nun önünde toplanarak Öksüz’ü uğurluyor.

00:00 - 21/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 06:09 - 21/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Koridorun sonundaki kişi Adil Öksüz.
Koridorun sonundaki kişi Adil Öksüz.
ABDULLAH SARİCA
FETÖ’nün darbe girişimini yöneten sivil imamlardan Adil Öksüz’ün Akıncı Üssü’ndeki görüntüleri ilk kez ortaya çıktı.
Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce 12 Temmuz’da gerekçeli kararı tamamlanan Akıncı Üssü darbe girişimi davasının delilleri arasında Öksüz’ün görüntüleri de yer aldı.
Gerekçeli kararda yer verilen görüntü döküm belgesine göre Öksüz, 15 Temmuz gecesi Ankara’da terör estiren pilotların talimat aldığı 143’üncü Filo Komutanlığı’nın güvenlik kameralarınca kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DARBECİLERİ YALANLADI

  • Darbe girişiminin başarısızlığa uğradığını anlayan Öksüz, 16 Temmuz sabahı saatler 11.49’u gösterdiğinde (kamera saati 11.02) sözde Jandarma Genel Komutanlığı mahrem imamı Nurettin Oruç ile Öğretmen Gazinosu’nun önünde görüldü.
    Kısa süre burada kalan Öksüz ve Oruç, daha sonra bir grup darbeci asker tarafından uğurlandı. 5 yıl sonra ortaya çıkan görüntüler, olay gecesi Adil Öksüz’ün Akıncı Üssü’nde olmadığını iddia eden darbecileri bir kez daha yalanladı.

ONLAR GİDİNCE GAZİNO BOŞALDI

Öksüz’ün Akıncı Üssü’nden firar etmeden önceki son görüntülerine ilişkin “görüntü döküm belgesinde” şu tespitlere yer verildi:
“Öğretmen Gazinosu kapısının önünde büyük bir kalabalığın toplandığı, sivil kıyafetli olarak sanık Adil Öksüz’ün, elinde el çantası ve bir valizle kapı önündekilerle konuştuğu, sanık Nurettin Oruç’un elinde el çantasının bulunduğu, kapı önündeki kalabalık askeri grubun sivil imamları Öğretmen Gazinosu’ndan uğurladıkları, onların peşinde bir anda Öğretmen Gazinosu’nun boşaldığı anlaşılmaktadır.”

AKIN ÖZTÜRK DE GÖRÜNTÜLERDE

  • Akıncı’daki güvenlik kameralarına, 141 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski orgeneral Akın Öztürk de yansıdı. Saat 11.59’da (kamera saati 11.12) koruması ve emir astsubayı ile Öğretmen Gazinosu’nun yanındaki odaya geçen Öztürk, bir süre sonra eski tuğgeneral Kubilay Selçuk ve eski tuğamiral Hakan Evrim’in de arasında bulunduğu darbecilerle konuştuktan sonra filodan ayrıldı.
    Saatler 12.09’u gösterdiğinde (kamera saati 11.22) darbe sanıklarından oluşan bir grubun, Öğretmen Gazinosu koridorundan filoyu terk ettiği görüldü.

Görüntü döküm belgesine göre 143’üncü Filo Komutanlığı’nın güvenlik kamera saatlerinin 47 dakika geri olduğu belirtildi.





KALKIŞMAYI BURADAN YÖNETTİLER

  • Darbe girişiminin yönetim merkezi, Akıncı Üssü 143’üncü Filo Komutanlığı Öğretmen Gazinosuydu. Örgütün sivil imamları Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Harun Biniş ve Hakan Çiçek burada oluşturulan sözde “komuta harekat merkezi”nde darbeyi yönetti.
    Ülke genelinde terör estiren darbeciler, talimatları buradan aldı. Sivil imamlar, Pensilvanya’daki örgüt elebaşı Fetullah Gülen’le de anlık iletişim halindeydi. Kalkışmanın başarısız olmasının ardından kaçmaya çalışan elebaşları, Akıncı yakınlarında yakayı ele verdi. Öksüz, Batmaz ve Biniş, Kahramankazan’a
    “arsa bakmak için geldiklerini”
    söylerken, Oruç
    “belgesel çekmek”
    , Çiçek ise
    “Akıncı’daki bir sosyal etkinliği katılmak”
    amacıyla geldiği yalanına sarılmıştı.
#Darbe
#Akıncı Üssü
#Adil Öksüz
3 yıl önce