|

Darbenin beyni kendini yalanladı

FETÖ’cü kalkışmanın beyin takımında yer alan Tuğgeneral Erhan Caha, ifadesinde kendisini yalanladı. Caha, darbe girişiminin emir komuta zinciri içerisinde yapıldığını düşündüğünü, bu nedenle de emre uyduğunu iddia etti. Caha, ifadesinin devamında ise “Ben emri görünce zaten hemen normal bir emir olmadığını anladım” diyerek kıvırmaya çalıştı.

Yeni Şafak
04:00 - 2/08/2016 Salı
Güncelleme: 02:00 - 2/08/2016 Salı
Yeni Şafak

FETÖ'cü kalkışmanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen darbe girişiminin beyin takımından KKK Kuvvet Geliştirme Teşkilat Başkanı Tuğgeneral Erhan Caha'nın ifadesine ulaşıldı. FETÖ mensubu olmadığını iddia ederek, suçlamaları kabul etmeyen Caha'nın kendisiyle çelişen ifade vermesi dikkat çekti.



EMİR KOMUTA İÇİNDE SANDIM


Darbe girişiminden olaylar başlamadan önce haberdar olmadığını iddia eden Caha, şunları kaydetti: “Fakat mesai henüz bitip millet karargahı terk ettiği saatlerde TSK Komuta Harekat Merkezi'nden gizli mesaj formu geldi. O formda Silahlı Kuvvetler'in yönetime el koyduğu, sıkıyönetim ilan edildiği ve benim de Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda karargah sorumlusu olarak görevlendirildiğim yazıyordu. Ben mesaj emri formunun üstündeki yazıları okuyunca bu girişimin TSK'nın normal hali hazırdaki emir komuta zinciri içerisinde yapıldığını düşündüm. Bu sebeple emre uydum."



15 TEMMUZ ÇARKI


“Ben emri görünce zaten hemen normal bir emir olmadığını anladım. Kendimce bir kriz yönetimi yapmaya karar verdim. Çünkü bu kanunsuz emre uyduğum takdirde darbe başarılı olamazsa suçlanacaktım. Yine bu emre uymadığım takdirde darbe başarılı olursa suçlanacaktım. Bu durumda kendim ve orada bulunan personelimin en az zararı görecek şekilde krizi yönetmeye çalıştım. Görevi verilen karargah sorumluluğu görevini kabul ettim."



VAZGEÇMEYİ DÜŞÜNMEDİM


“Harekat Merkezi'nden Partigöç ile görüştüm. Bana Kuvvet Komutanlarına ve Genelkurmay Başkanı'na darbe teşebbüsünü teklif ettiklerini ancak onların kabul etmediklerini söyledi. İşin yanlış olduğunu bu noktada daha çok anladım. Vazgeçmemin sonucu değiştirmeyeceğini düşündüğüm için teslim olmadım. Ancak ertesi gün arkadaşlarımdan


darbeye karşı olanlar telefonda bana ulaştılar, hakaretler ettiler. Bana yapılanın yanlış olduğunu söylediler." ANKARA



Görev listesini görmedim


Darbecilerin Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nda karargah sorumlu olarak atadığı Caha, ele geçirilen atama listesini görmediğini ileri sürdü. Caha, “Böyle bir görevlendirmeden bilgim yoktu. Bana sorulmuş olsaydı böyle bir görevi kesinlikle kabul etmezdim. Fakat söylediğim gibi karargaha gelen mesaj emrinde de aynı yere görevlendirildiğim yazılıydı. Atama listesinde verilen


görev ise sadece KKK Harekat Başkanlığı ile sınırlı bir görevdir. Olanlardan son derece pişmanım, mahcu-


bum" diye konuştu.


#Darbe girişimi
#FETÖ
8 yıl önce