|

Darbeyi Gülen’den duydum

Manisa’da FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanan ve Adil Öksüz'ün hocası olarak bilinen Mehmet Türk'ün babası iş adamı Mustafa Said Türk’ün mahkeme ifadesi ortaya çıktı. Bir oğlunun Adil Öksüz'ün kayınbiraderi, diğer oğlunun Gülen'in ablasının damadı olduğunu anlatan Türk, “Darbe girişimi tiyatro değildir. Irmak TV’de Fetullah Gülen’in ağzından duydum” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/09/2016 Salı
Güncelleme: 23:49 - 19/09/2016 Pazartesi
AA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Turgutlu'da tutuklanan 8 iş adamından Mustafa Said Türk mahkemedeki ifadesinde çarpıcı ifadeler kullandı. Türk ifadesinde 4 oğlunun bulunduğunu belirterek, çocuklarından endüstri mühendisi Mehmet Türk'ün İstanbul'da ticaretle uğraştığını, bir oğlunun Turgutlu'da kendisine tarım işlerinde yardım ettiğini, ikisinin ise yurt dışında olduğunu belirtti.



OĞLUM KAÇARKEN YAKALANDI


Oğullarından öğretmen olan Cemal Türk ve eşinin daha önce Gülen'in okullarında çalıştığını, 10 yıldır da ABD'de yaşadıklarını aktaran Mustafa Said Türk, profesör doktor olan oğlu Süleyman Türk'ün ise FETÖ ile bağlantısının bulunduğunu, 15 Temmuz gecesi ailesiyle yurt dışına gittiğini öğrendiğini anlattı. Fetullah Gülen'in ablasının kızının, oğlu Mehmet Türk'le evli olduğunu ve akrabalıklarının bulunduğunu belirten Türk, İstanbul'daki oğlunun nikahına Gülen'in katıldığını, burada birlikte fotoğraf çektirdiklerini anlattı.



ADİL ÖKSÜZ'ÜN KAYINBİRADERİ


Oğlu Mehmet'in eşine Bahdenur dediklerini söyleyen Türk "Ancak gerçek isimlerini bilmiyorum. Cemal (oğlu), Fetullah Gülen'in ilahiyat talebesidir, Gülen'den özel ders almıştır. Sakarya Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Adil Öksüz, Cemal'in kayınbiraderidir. Süleyman Sargın bir gün beni İstanbul'a davet etti, Irmak TV'de bir programa katıldım, hatıralarımı anlattım. Nurettin Veren televizyonlarda oğlum Cemal'in mollaların başı olduğunu, Gülen hakkında her türlü beyanda bulunabileceklerini söylüyor, iftira ediyor” şeklinde konuştu.



ÖRGÜTLE İLGİSİ YOKMUŞ


“Darbeyi yapanların Allah belasını versin, yapanların da yaptıranların da belasını versin” diyen Türk, “Darbe girişimi tiyatro değildir, onu da televizyonda duydum, Irmak TV'de duydum, Fetullah Gülen'in Irmak TV'de ağzından duydum” ifadesini kullandı. Zaman gazetesine, Sızıntı ve Aksiyon dergilerine kapanıncaya kadar aboneliğinin sürdüğünü, kayyum atanmadan önce Bank Asya'da hesabının bulunduğunu dile getiren Mustafa Said Türk, örgütle bağının bulunmadığını öne sürdü. Türk, evinde ele geçirilen Fetullah Gülen'in kasetleriyle ilgili ise bunlardan haberinin olmadığını, kasetçalarının bulunmadığını iddia ederek, çocuklarının eve bırakmış olabileceğini anlattı.


#FETÖ operasyonu
#Adil Öksüz
#Darbe
8 yıl önce