|

Davutoğlu: Cumhuriyetin itibarı AK Parti ile zirveye çıktı

Başbakan Ahmet Davutoğlu Muğla'da AK Parti İl Kongresi'ne katıldı. Davutoğlu, " Kimse oturduğu yerden Cumhuriyetçilik yapamaz. Cumhuriyetin itibarı AK Parti ile zirveye çıkmıştır" şeklinde konuştu.

15:18 - 17/01/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:56 - 17/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu Muğla'da AK Parti İl Kongresi'nde partililere sesleniyor. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar;


"Bizler Torosların çocukları, Yörük boylarının çocuklarıyız. Biz, iki hafta önce Osmaniye'de, Yörük Şenliğinde buluştuğumuzda onlara da söyledim. Bu toprakları bize vatan yapmış yörük çocukları ayaktaysa, Türkiye ayaktadır. B
izden hiçbir zaman iki yüzlü bir siyaset görmeyeceksiniz. Biz büyük bir milletiz, bu büyüklüğün gereğini göstereceğiz. İnşaallah Haziran 2015'te sizden büyük bir zafer bekliyoruz."

Cumhuriyetin itibarı AK Parti ile zirveye çıktı

"Milletin iradesinden başka hiçbirşey hüküm sürmeyecektir. Paralel çete hesap verecek, onlarla işbirliği yapan CHP de hesap verecek. Cumhuriyet ideallerine sahip çıkan CHP'li kardeşlerime sesleniyorum; böyle bir seçim arefesinde, talimatla çatı adayı seçtiler. Dışardan ithal bir aday buldular. Bunların Cumhuriyetçiliği bu. Kimse oturduğu yerden Cumhuriyetçilik yapamaz. Cumhuriyetin itibarı AK Parti ile zirveye çıkmıştır"


"Biz hem kendi insanımızı, hem devletimizi yaşatıyoruz. Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıkan bizi, Gagavuz Türklerine sahip çıkan biziz. Suriyelilerin huzuru için maddi manevi herşeyi yapan biziz."


 "Pensilivanya'da bir hesap içine girmek, Ankara'da başka birtakım koalisyonlar oluşturmaya çalışmak üzerinden bu milletin kalbi kazanılmaz. Bu milletin kalbi nasıl kazanılır? Bizim gibi Türkiye'nin her yerine giderek, ter dökerek, aşkla, samimiyetle milletle kucaklaşmak suretiyle bu milletin kalbi kazanılır."

 
#başbakan
#ahmet davutoğlu
#muğla
#ak parti il kongresi
9 yıl önce