|

Davutoğlu gayrimüslimlerle yeni yıl yemeğinde

Başbakan Ahmet Davutoğlu Dolmabahçe Sarayı’nda bugün Hıristiyan ve Musevi azınlık temsilcileri ile yeni yıl yemeğinde bir araya gelecek. Eşit vatandaşlık, temel hak ve özgürlükler ekseninde azınlık sorunlarına yaklaştıklarını belirtecek olan Davutoğlu, azınlık mallarının iadesi konusunda yapılan çalışmaları anlatacak.

Yeni Şafak
09:44 - 2/01/2015 Cuma
Güncelleme: 07:50 - 2/01/2015 Cuma
Diğer

Yemeğe, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patrikliği Ruhani Meclis Başkanı Aram Ateşyan ile Türkiye Musevileri Hahambaşısı İsak Haleva da katılacak. Yemeğin konukları arasında Türkiye Keldani Katolik Cemaati Ruhani Reisi François Yakan, Türkiye Katolik Cemaatleri Ruhani Reisler Kurulu Başkanı Louis Pelatre, Ermeni Katolik Başpiskoposu Levon Zekiyan, İstanbul ve Ankara Süryani Kadim Cemaati Ruhani Reisi ve Patrik Vekili Metropolit Yusuf Çetin, Süryani Ortodoks Turabidin Metropoliti Samuel Aktaş ve Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ da bulunuyor.


Görüşmede, Başbakan Davutoğlu, “İktidar olduğumuz Türkiye’de hiç kimse, şu veya bu gerekçeyle bir daha ötekileştirilmeyecek” mesajı verecek. Habertürk'te yer alan habere göre eşit vatandaşlık, temel hak ve özgürlükler ekseninde azınlık sorunlarına yaklaştıklarını belirtecek olan Davutoğlu, azınlık mallarının iadesi konusunda yapılan çalışmaları anlatacak.


Mevlit Kandili’yle aynı güne denk gelen yemekte azınlık temsilcileri de sorunlarını aktaracak, hükümetten çözüm için adım atmasını isteyecek. Azınlık okullarına Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden pay ayrılmasını talep edeceği belirtilen cemaat temsilcilerinin, azınlık okullarında elektrik, ısınma gibi giderlerde muafiyet isteyeceği kaydedildi.

#gayrimüslimler
#ahmet davutoğlu
#yeni yıl yemeği
#mevlit kandili
#azınlık cemaatleri
#ermeni patrikliği
#müseviler
9 yıl önce