|

Dayakçı anne psikiyatri servisine yatırıldı

Konya'da 4 ve 5 yaşlarındaki öz çocuklarını sürekli dövdüğü iddiasıyla yakınlarının şikayeti üzerine geçen perşembe günü gözaltına alınan, daha sonra serbest bırakılmasına rağmen dayak görüntüleri ortaya çıkan Havva K., psikiyatri servisinde tedavi altına alındı.

Yeni Şafak
12:58 - 2/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:08 - 2/01/2016 Cumartesi
DHA

Konya, Selçuklu İlçesi Yazır Mahallesi'nde meydana gelen olayda Havva K., çocukları 5 yaşındaki Ş.A. ve 4 yaşındaki M.A.'yı sürekli dövdüğü iddiasıyla yakınları tarafından polise ihbar edildi. Havva K., geçen Perşembe günü gözaltına alınırken polisteki ifadesinde, "Oğlum itince yere düştü. Başını yere vurdu. Alnındaki kızarıklıklar da bu nedenle oluştu" dedi. Havva K., savcının talimatıyla serbest bırakıldı.



Dayak görüntüleri ortaya çıktı


Havva K., çocuklarıyla birlikte evine dönünce yakınlarının gizlice çektiği dayak görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Havva K.'nın, kanepenin üzerine yatırdığı oğlu Ş.A.'yı 'Öl, geber' diye bağırarak göğsüne ve karnına yumruk atması, bir yakının araya girmesine karşın dövmeye devam ettiğii, bir ara kırılan tırnağını kontrol ettikten sonra dövmeye devam ettiği görüldü. Yine bir başka görüntüde, Havva K.'nın elinde sopayla oğlu Ş.A.'nın ayaklarına vurduğu, "Yeter, yeter. Ben bıktım. 'Sus' diyorum. Bir ses duyayım. Bunu ağzına sokarım. Arabanın altında kalırsın inşallah. Mutlu olurum. Elime kına yakarım. Sen benim başımın belasısın. Ağlama çarparım bak" dediği de ortaya çıktı.



Çocuklar koruma altına alındı


Bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından savcılık dün serbest bıraktığı Havva K. hakkında işkence suçlamasıyla yeniden soruşturma başlattı. Havva K.'nin oğlu Ş.A.'yı dövdüğü ana ait olan ve yakınları tarafından çekilen görüntülerin medyada yayınlanması ardından da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada dayak yiyen 5 yaşındaki Ş.A. ve 4 yaşındaki M.A., devlet korumasına alındığı bildirildi.



Psikiyatri servisine yatırıldı


İşkence görüntülerinin ardından savcılık tarafından hakkında işkence suçundan yeniden soruşturma açılan Havva K. da dün polis tarafından evinde gözaltına alındı. Havva K. polis eşliğinde ambulansla Numune Hastanesi Psikiyatri Servisine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan annenin bir süre hastanede yatacağı öğrenildi. Ayrıca Havva K.'ya ilaç tedavisi uygulandığı belirtilirken, annenin daha önceden de herhangi bir psikolojik sorunu olduğu yönünde bir raporunun bulunmadığı belirtildi. Olayla ilgili adli sürecinde doktorlar tarafından Havva K.ye konulacak teşhise göre şekilleneceği ifade edildi.




#Konya
#Selçuklu
#şiddet
#çocuk
#çocuğa şiddet
#Numune Hastanesi Psikiyatri servisi
8 yıl önce