|

DBP'li eski Belediye Başkanı ve yardımcısı tutuklandı

Erzurum'da yürütülen terör soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra görevden uzaklaştırılan Demokratik Bölgeler Partisinden (DBP) eski Karayazı Belediye Başkanı Mehmet Sait Karabakan ve yardımcısı Zeynep Han Bingöl tutuklandı.

Yeni Şafak
18:03 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 18:05 - 13/12/2016 Salı
AA

Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde, geçen hafta, il merkeziyle Karayazı ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan DBP'li eski Karayazı Belediye Başkanı Mehmet Sait Karabakan ve yardımcısı Zeynep Han Bingöl'ün emniyetteki işlemleri tamamlandı.



Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Erzurum Adliyesine götürülen Karabakan ve Bingöl, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.



Hakimlikçe yeniden ifadeleri alınan Karabakan ile Bingöl, "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.



  • Karabakan ile Bingöl, terör soruşturması çerçevesinde gözaltına alınmalarının ardından İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı. Bakanlık, Karabakan'ın yerine Belediye Başkan Vekili olarak Karayazı Kaymakamı Kamil Aksoy'u görevlendirmişti.
#Erzurum
#Tutuklama
#Karayazı
7 yıl önce