|

DEAŞ'ın stratejik kalesi: El Bab

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El-Bab'a operasyon başlatıldı. TSK destekli ÖSO birliklerinin girmeye hazırlandığı kent, terör örgütü DEAŞ açısından stratejik bir öneme sahip. DEAŞ'ın başkent ilan ettiği Rakka ile bağlantı yolunun üzerinde bulunan El-Bab, teröristlerin geçiş noktası olarak da kullanılıyor.

Yeni Şafak
11:40 - 21/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:43 - 21/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

2013'ten sonra Suriye'de etkin olmaya başlayan terör örgütü DEAŞ, Rakka kentini başkent ilan etti. Rakka'nın yanı sıra Halep'in kuzey bölgelerinde de ilerleyen DEAŞ'ın ele geçirdiği bölgelerden biri ise El-Bab ilçesi oldu. El Bab terör örgütü DEAŞ için stratejik bir öneme sahip. Rakka ile bağlantı yolunun üzerinde bulunan El-Bab, DEAŞ'lı teröristlerin de geçiş noktası olarak kullanılıyor.



Türkiye'nin 24 Ağustos'ta başlattığı Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde bulunan bölgelerde büyük bir temizlik yapıldı. Cerablus-Azez hattında kontrol sağlandıktan sonra, Türkiye sınırı terör örgütü DEAŞ'tan tamamen temizlendi. Cerablus'a düzenlenen operasyonda DEAŞ'ın yanı sıra bir diğer terör örgütü PKK/PYD'nin denetiminde olan bazı bölgelerde de kontrol sağlandı. Operasyon kapsamında DEAŞ için te-olojik açıdan büyük önem taşıyan Dabık kasabasının alınması örgüte büyük bir darbe indirdi.



Türkiye'nin ve operasyonda önemli bir rol üstlenen ÖSO'nun en önemli hedefi ise terör örgütü DEAŞ'ın bağlantı yolu olan El-Bab'ı temizlemek. Bu kapsamda uzun süredir devam eden hazırlıkların sonucunda ilçeye yönelik operasyon başlatıldı. Kentte 500'ün üzerinde DEAŞ'lı teröristin bulunduğu tahmin ediliyor.



El Bab ilçesi terör örgütü PKK/PYD'nin de hedefinde olan bir bölge. İlan ettiği kantonları birleştirmek isteyen terör PKK/PYD, Menbiç ile Afrin arasında bulunan El-Bab ilçesini ele geçirmek istiyordu.



  1. Terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde bulunan El-Bab ilçesi, örgütün Rakka ile bağlantısını sağlıyor.




#Suriye
#DEAŞ
#El Bab
#ÖSO
#Türkiye
7 yıl önce