|

DEAŞ tarafından kaçırılan iki askerimiz şehit oldu

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, 29 Kasım 2016'da irtibatın kesildiği iki askerden Kıvanç Kaşıkçı ve Muhammed Duran Keskin'in şehit olduğu öğrenildi.

Yeni Şafak
02:30 - 10/01/2017 Salı
Güncelleme: 02:53 - 10/01/2017 Salı
AA

Terör örgütü DEAŞ, 29 Kasım 2016 salı günü El Bab'ın batısındaki Dana Köyü yakınlarında Türk askerlerinin araçlarına saldırı düzenlemiş, yaralanan Astsubay Muhammed Duran Keskin (28) ile Astsubay Kıvanç Kaşıkçı'yı (24) kaçırmıştı.



Keskin'in şehadet haberi, merkez Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi'nde oturan annesi Elif Keskin'e verildi. Acı haber karşısında yıkılan Elif Keskin'e hazırda bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Yaklaşık bir yıl önce kendisi gibi astsubay olan Gökçe Keskin ile evlenen Muhammed Duran Keskin'in, ne zaman, nerede ve nasıl şehit düştüğü bilgisi ise açıklanmadı.


Şehit Astsubay Muhammed Duran Keskin'in cenazesinin sabah saatlerinde havayoluyla Adana'ya getirileceği ve öğle namazına müteakiben yapılacak törenle defnedileceği belirtildi.



Astsubay Kıvanç Kaşıkçı'nın şehit olduğu haberi Çanakkale'de yaşayan ailesine verildi.



Kaşıkçı'nın Esenler Mahallesi Bülent Dikmener Caddesi'nde bulunan babaevine gelen Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Erten ile İl Emniyet Müdürü Celal Sel, aileye şehadet haberini iletti. Bu sırada fenalaşan baba Ramazan Kaşıkçı, sağlık ekipleri tarafından hazır bekletilen ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne götürüldü.



Türk Silahlı Kuvvetlerinden 29 Kasım 2016'da yapılan açıklamada, devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında iki askerle irtibatın kesildiği bildirilmişti.



Keskin ve Kaşıkçı, Rakka'da yerin altındaki gizli bir sığınağa götürülmüştü. Yaralı askerlerin sağlığına kavuşmalarının ardından DEAŞ hapishanelerine konulacağı iddia edilmişti.











#Fırat Kalkanı Harekatı
#Kıvanç Kaşıkçı
7 yıl önce