|

Xiaomi, Türkiye pazarına 'resmen' giriyor

Çin pazarının en önemli markalarından birisi olan ve Çin'in Apple'ı olarak tanınan Xiaomi, resmi yollardan Türkiye'de satılmaya başlanıyor.

Yeni Şafak
20:10 - 3/07/2015 Cuma
Güncelleme: 17:10 - 3/07/2015 Cuma
Diğer

Halihazırda Çin pazarında envai çeşit üretici olsa da bunların arasında diğerlerinden

açık ara

sıyrılmayı başaran toplam 4 firma var. Bunlar Lenovo, Huawei, ZTE ve Xiaomi.



Haberimize geçeceğiz ama önce bilmeyen okurlarımız için girizgah yapmakta fayda var. Ne de olsa sık sık karşımıza çıkan ve ileride de çıkacak olan markalar bunlar.



2004 yılında IBM'in PC bölümünü satın alan Lenovo zaten halihazırda

dünyanın en büyük bilgisayar üreticisi

. 2014'te de IBM'in sunucu bölümünü de satın alarak o kurumsal pazara da giriş yaptı. Keza yine geçtiğimiz yıl Google'dan Motorola'yı satın alıp akıllı telefon pazarına da merhaba dedi ve demesiyle birlikte de Samsung ve Apple'ın ardından

dünyanın 3 numaralı telefon üreticisi

oldu.



Huawei ise zaten 2012'den beri

dünyanın en büyük ağ ve telekomunikasyon cihazı üreticisi

konumunda. Son yıllarda akıllı telefon pazarına da giriş yapan firma diğer taraftan da bizimkiler de dahili olmak üzere dünya üzerindeki pek çok operatöre fason cihaz üretiyorlar. Yarı iletken faaliyetlerini de atlamayalım tabii. Yongasetlerini de kendileri üretiyor.



Keza ZTE'de Huawei ile aynı iş kollarında. Huawei ve Ericsson'un gerisinde dünyanın 3. büyük ağ ve telekomunikasyon firması. Hem kendi akıllılarını üretiyorlar hem de fason çalışıyorlar.







Haberimizin asıl konusu olan Xiaomi ise son yılların parlayan üreticilerinden. Kökü aslında

yazılım geliştirmeye

dayanıyor.

MIUI, Cynogen Mod

vb. gibi arayüzlerin, modların vs. açık kaynaklı Android dünyasında inanılmaz popüler olmasından sonra kendi cihazlarını da üretmek için kolları sıvadılar. Fiyat/performans oranı oldukça yüksek modellerle kısa süre içerisinde Çin pazarında hakim isimler arasına girmeye başlayan Xiaomi bunun ertesinde Hindistan pazarına ve onun da ertesinde Brezilya ile Endonezya'ya açıldı.İşte şimdi de Türkiye pazarında boy göstermek için kollarını sıvadılar.



Sonbahar (muhtemelen Eylül) itibarı ile Hepsiburada üzerinden Türkiye pazarına resmi yollardan girecek olan Xiaomi'nin nasıl bir fiyat politikası izleyeceğini henüz bilmediğimiz için olumlu ya da olumsuz bir fikre varmanın erken olduğunu söyleyebiliriz. Çin'de ürünlerini kendi internet mağazalarından satarak fiyat avantajı sağlamayı başarsalar da Türkiye'de malum vergiler bel kıran cinsten. Kaldı ki üzerine bir de Hepsiburada'nın karı eklenecek... Yine de dediğimiz gibi henüz kesin bir şey söylemek için erken.






#xiaomi
#akıllı telefon
#android
#lenovo
#huawei
#zte
9 yıl önce