|

Değiştir bizi ramazan

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Ramazan'ın bizi değiştirmek için geldiğini hatırlatarak, vaktin iyilik yapma vakti olduğunu söyledi. Görmez, eğlence sektörüne dönüştürülmesinin bu ayın ruhuna aykırı olduğunu vurguladı.

Yeni Şafak
04:00 - 17/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:27 - 16/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Gelin gönüller yaparak oruçlarımıza güç katalım. Gelin, gönüller yıkarak oruçlarımızı bozmayalım. Gelin, Ramazan'ın bizi değiştirecek ruhuna ruhlarımızı teslim edelim. Gelin, bu orucu yakmayalım. Hep birlikte birbirimize sevinç, güzellik taşıyalım” dedi.



EĞLENCE SEKTÖRÜNE DÖNÜŞMESİN


Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 2015 yılında Ramazan ayının ana teması olan “Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman”ın tanıtım toplantısında “Biz Ramazan'ı değil, Ramazan bizi değiştirsin” çağrısında bulunarak, şöyle konuştu: “Değişmek için Ramazan'ın manevi atmosferine ruhumuzu teslim etmeniz gerekiyor. Tarih boyunca olduğu gibi dinler, dinlerin ibadetleri bizi değiştirmeye gelir ama insanlar onları değiştirmeye çalışır. Onun için özellikle Ramazan aylarında dikkatli olmalıyız. Ramazan'ın bir ruhu vardır. Ramazan'ın ruhunu incitmemeliyiz. Ramazan'ı bir eğlence sektörüne dönüştürerek onun ruhunu incitmemeliyiz.”



MAZLUMU DÜŞÜNEN KENDİNİ DÜŞÜNÜR


Modern zamanlarda iyiliğin karşı karşıya kaldığı tehlikelerden birinin, insanların iyiliği faydacılık ve menfaatçilik ile karıştırmaları olduğunun altını çizen Görmez, “İnsanın kendisine iyiliği başkasının faydasını ve menfaatini bir tarafa bırakıp sadece kendi menfaati için çalışması demek değildir. İnsan kardeşini ne kadar düşünürse, mazlumu, yetimi ne kadar düşünürse kendisine de o kadar iyilik yapmış olur” dedi.



Kırdığımız gönülleri tamire geldi


Görmez, Ramazan'ın bir çağrı olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Her sene gelen Ramazan bize hatırlatmaya gelir. Ramazan bize yanı başımızda sürekli kalbini kırdığımız kardeşimizi hatırlatır. Kırdığımız gönülleri yeniden yapmaya gelir.”





#Mehmet Görmez
#Diyanet İşleri
#ramazan
#sahur
9 yıl önce