|

Trabzon'da pistten çıkan uçak nasıl çıkarılacak

Trabzon Havalimanı’na indikten sonra pistten çıkan Pegasus’a ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağını kurtarma çalışmaları başladı. Pistten çıkan uçağı kurtarmak için ilk olarak üç farklı noktaya demir kazıklar çakıldı.

Yeni Şafak
08:19 - 16/01/2018 Salı
Güncelleme: 09:14 - 16/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan uçak için kurtarma çalışmaları başlatıldı.
Trabzon Havalimanı'nda pistten çıkan uçak için kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Trabzon Havaliman'ına inişi sonrası pistten çıkan Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının pilotu, uçağın sola doğru kaydığını, fren yapmasına rağmen durduramadığını söyledi. 162 yolcu ve 6 mürettebatın ölümden döndüğü kazayla ilgili uçağın pilotu Trabzon’da hafif bir yağış olduğunu kaydederek, “Normal olarak inişimizi gerçekleştirdik. Uçak piste normal olarak inince uçağın kontrolü bana geçti. Uçak pistte normal olarak giderken sola doğru bir kayma gerçekleşti” dedi.

Demir kazıklar çakıldı

Bu arada, uçağın çıkartılması için çalışmalar başlatıldı. İlk olarak üç farklı noktaya demir kazıklar çakıldı. Bu noktalara çelik halatları çekecek cihazlar sabitlendi. Halatların bir kısmı uçağın bulunduğu bölgeye sarkıtıldı. Aşamalı olarak gerçekleştirilecek çalışmalarda, uçağın çelik halatlara bağlanmasının ardından çıkartılması bekleniyor.



Kara kutu inceleniyor

Kazanın nedenini kara kutu ortaya çıkartacak. Uçaktan alınan CVR (Cockpit Voice Recorder) ve FDR (Flight Data Recorder) üzerinde inceleme başlatıldı. Uzman ekipler, ayrıntılı bir kaza raporu hazırlayacak. Bu arada, Boeing firmasından teknik bir heyetin de Trabzon’a geleceği öğrenildi. Denize 26 metre kala duran uçakta inceleme yapan sigorta firması yetkililerinin de bir ekspertiz raporu hazırlayacağı ifade edildi.

#Trabzon
#uçak kazası
6 yıl önce