|

Demirtaş bak ne hale getirdin

Sur’da yasağın kaldırıldığı 9 mahallenin sakinleri, terörün izlerini silmeye çalışıyor. Hasar gören ev ve işyerlerini onaran vatandaşlar, terör örgütü PKK ve HDP’ye tepki gösterdi. Vatandaşlardan V.E, “Milletin başına ne getirdiler. Demirtaş gelsin, buranın halini görsün” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 23:10 - 8/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının sona erdiği Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif, Ziya Gökalp, Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet mahallelerinde ise vatandaşlar, terör saldırılarında hasar gören ev ve iş yerleri ile ibadethaneleri onarmaya çalışıyor. Ziya Gökalp Mahallesi sakinlerinden U.Ö, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi.Çocuklarının eğitimden uzak kaldığını belirten U.Ö, “Halk çok perişan oldu. Çocuklarımız okullarına gidemiyor. Her tarafı yakıp yıktılar ama bunu bilsinler ki buraları terk etmeyeceğiz. Her şeyi yakıp yıkıyorlar ama biz burayı terk etmeyeceğiz. Ne olursa olsun, bizi buradan çıkaramayacaklar” diye konuştu.



HUZURLU YAŞAM İSTİYORUZ


İş yerinde 25 bin lira dolayında hasar oluştuğunu aktaran R.A da vatandaşların huzur ve güven ortamında yaşamak istediğini anlattı. R.A, “Milletvekilleri Mecliste oturuyor. Halk onlara bir irade verdi. Bu iradeyi nereye kullandılar, anlamış değilim. Halkımız barıştan yanadır” değerlendirmesinde bulundu.



BURANIN HALİNİ GÖRSÜN


İş yeri yakılan V.E de teröristlerin yaptıklarının eziyet haline geldiğini kaydederek, “Biz, hepimiz Kürt değil miyiz, niye bize bu eziyeti yapıyorlar?” dedi “Buradan Demirtaş'a sesleniyorum, gelsin, buranın halini bir görsün. Milletin başına ne getirdiler” dedi.


#Diyarbakır
#sur
#pkk
#Abdaldede
#Alipaşa
#Lalebey
#Süleyman Nazif
#hdp
8 yıl önce