|

Demirtaş bu gazeteleri iki kez hedef gösterdi

Son bir haftadır devam eden terör saldırıları medyayı da hedef aldı. Terör örgütleri bugün Star Medya Grubu'na zaman ayarlı bomba bıraktı. Güvenlik görevlilerinin fak ettiği bomba uzmanlar tarafından imha edildi. Star, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın miting meydanlarında eline alarak yerlere attığı gazeteler arasındaydı. Demirtaş, Suruç saldırısından sonra 5 gazeteyi sosyal medyadan yine hedef göstermişti. Yeni Şafak, Demirtaş'a, “Bizi PKK'ya hedef mi gösteriyorsun” diye sormuştu.​

Yeni Şafak
16:04 - 24/07/2015 Cuma
Güncelleme: 16:29 - 24/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Bir süredir Türkiye'de kaos oluşturmaya çalışan terör örgütleri şimdi de medyayı hedef aldı. Star Gazetesi ve 24 TV'nin dahil olduğu Star Medya Grubu binasının girişine bugün zaman ayarlı ve basınç tesirli bomba konuldu. Güvenlik görevlilerin farketmesi ile uzmanlarca imha edilen bombanın hedefi ise öğle yemeğine giden Star ve 24 çalışanlarıydı. Gazetecileri ve medya çalışanlarını hedef alan bu alçak saldırı girişiminin öncesinde ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hedef göstermeleri var.



"Bizi PKK'yı hedef mi gösteriyorsun"


Demirtaş, 7 Haziran seçimlerinden iki gün önce Diyarbakır'daki HDP mitingi öncesinde yapılan canlı bomba saldırısından sonra gittiği İstanbul Sancaktepe'deki HDP mitinginde aralarında Yeni Şafak ve Star'ın da olduğu gazeteleri hedef göstermişti. Eline aldığı gazeteleri miting meydanında yerlere atan Demirtaş'a Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, “Bizi PKK'ya hedef mi gösteriyorsun. Gazete binalarını mı kurşunlatacaksın" diye sormuştu.



4 gün önce de hedef gösterdi


Yeni Şafak, Sabah, Star, Akşam, Takvim ve Güneş gazetelerini tek tek eline alarak yerlere atan Demirtaş, geçtiğimiz günlerde de sosyal medya hesabından medya organlarını yeniden hedef gösterdi. Suruç'taki canlı bomba saldırısından sonra, STK'ları ve halkı kendi önlemini almaya yani silahlanmaya çağıran HDP Eş Genel Başkanı, bu ifadelerini, “tehlikeli çağrı" diye haberleştiren yenisafak.com, sabah.com.tr, aksam.com.tr, star.com.tr ve turkiyegazetesi.com.tr'yi hedef gösterdi.





"Senin elin kalem tutmaz"


Demirtaş'ın bu terbiyesizliğine yanıt veren Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, “senin elin kalem tutmaz. Biz biliyorduk da sen bir kez daha gösterdin" demişti. Demirtaş'ın Yeni Şafak ve diğer gazeteleri PKK'ya hedef gösterdiğine işaret eden Karagül twitter hesabından şunları kaydetmişti: Gazetelere paçavra diyen, yerlere atan Demirtaş'ın psikolojisi iyice bozulmuş... Terbiyesizlik bu! Yeni Şafak'ı ve diğer gazeteleri yere atan saygısız adam, senin elin kalem tutmaz. Biz biliyorduk da sen bir kez daha gösterdin. Demirtaş'ın bugün gazetelere yönelik terbiyesizce tavrının Türkiye'nin siyasi tarihinde başka bir örneği yoktur. Ne yani Demirtaş, gazetelerimizi PKK'ya hedef mi gösteriyorsun, gazete binalarını mı kurşunlatacaksın! Biz Diyarbakır haberini 1. sayfadan girdik. Seçim öncesi gerilim tırmanmasın diye çok büyütmedik. Demirtaş'ın bu çirkin tavrını kınıyorum."




#Star Gazetesi
#Bomba
#Selahattin Demirtaş
9 yıl önce