|

Demirtaş, Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş muhalefetin HDP ile neden uğraştığını anlamadıklarını dile getirerek, parti olarak seçime girip baraj altında kalacakları ve AK Parti'nin daha fazla milletvekili çıkaracağı yönünde anlaşma yaptıklarının iddiasına sert çıktı. Demirtaş " Anamuhalefet partisi bir dedikodudan yola çıkarak siyasetini oluşturamaz" dedi.

12:42 - 3/02/2015 Salı
Güncelleme: 16:10 - 3/02/2015 Salı
AA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin AK Parti ile anlaşarak, genel seçimlere parti olarak katılma kararı aldığı iddialarına tepki göstererek, "Herkes şundan emin olsun; HDPtüccar partisi değildir, ucuz pazarlık yapacak parti değildir, kapalı kapılar ardında kirli oyunlar içine girecek parti değildir" dedi.


HDP TBMM Grup Toplantısı'nın açılışını yapan Grup Başkanvekili İdris Baluken, Birleşik Metal-İş'in aldığı grev kararının Bakanlar Kurulu tarafından ertelenmesini tanımadıklarını ifade ederken, toplantıyı izlemeye gelen sendika üyesi işçiler sloganlar attı. 


HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş da Birleşik Metal-İş'in grev kararının milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu gerekçesiyle Bakanlar Kurulu tarafından hukuka, Anayasa ve yasalara aykırı şekilde ertelendiğini savundu.


Grevin 29 Ocak tarihli kararla ertelendiğini anımsatan Demirtaş, "Zaten Anayasa ortadan kaldırılmış durumda. Cumhurbaşkanından bakanlara Anayasa'yı takan yok. Padişah ve şehzadeleri milli güvenliği bozucu olduğuna karar vermiş" diye konuştu. 


Bakanlar Kurulu kararında milli güvenliğin nasıl bozulduğuna dair tek bir cümle olmadığını ifade eden Demirtaş, "İddia ediyorum, bakanların büyük kısmı okumamıştır. Özel kalem müdürünün tek tek gezdirerek imzalattığı karardır. 'Padişahın emri var, imzalanacak' denmiştir, onlar da tıpış tıpış imzalamıştır. Sözleşmeli 4-C Başbakan da aynen bu şekilde imzalamıştır" dedi.


Demirtaş, işverenlere de seslenerek "Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'ndan (MESS) ayrılın, işçilerinizle insan onuruna yakışır toplu sözleşme yapın, işçinize sahip çıkın" çağrısı yaptı. 


Grev erteleme kararına karşı Danıştay'da dava açılacağını belirten Demirtaş, "Danıştay AKP'nin hukuk bürosu olmadığı konusunda kendini ispatlayacaksa işte fırsat. Hükümet grevden neden korktuğunu açıklasın" diye konuştu.


Kılıçdaroğlu'na tepki 

Demirtaş, muhalefetin HDP ile neden uğraştığını anlamadıklarını dile getirerek, parti olarak seçime girip baraj altında kalacakları ve AK Parti'nin daha fazla milletvekili çıkaracağı yönünde anlaşma yaptıklarının söylendiğini kaydetti. 


Bu konuda dedikoduların ortaya atıldığını anlatan Demirtaş, şöyle devam etti: 


"Sayın Kılıçdaroğlu, parlamentoda ikimizin odasının arasında 20 metre var. Dedikodulara inanmak yerine buyrun gelin, kahvemi için, konuşalım. Anamuhalefet partisi bir dedikodudan yola çıkarak siyasetini oluşturamaz. Ayıptır, sizi destekleyen milyonlara yazıktır. Kim kimi nerede satmış, konuşalım. Yerel seçimde kim sağcılarla, ırkçılarla anlaşma yaptı konuşalım. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kim kiminle anlaşma yaptı? MHP ile ortak aday çıkardınız. Bunu alenen yapmış bir parti, bizi dedikoduyla AKP ile anlaşma yapmış gibi göstererek, kafa karıştırmaya çalışıyor. Siz açıkça gericilerle, ırkçılarla, milliyetçilerle işbirliği yapmadınız mı? Bunun hesabını vermiyorlar, bugüne bedel ödeye ödeye gelmiş HDP'yi kirli ucuz tuzaklarla suçluyorlar. Bu yaptığınız da AKP'ye yarıyor. 


CHP bizim barajı aşmamızı mı, barajın altında kalmamızı mı istiyor. Görünen o ki barajı aşmamız CHP'yi de korkutuyor. Korkuyorsunuz diye statükocu düzeninize eyvallah mı diyelim? Demokrasi, özgürlük, barış kardeşlik, nedir size de öğreteceğiz. Ya değişeceksiniz ya AKP gibi gideceksiniz. Herkes şundan emin olsun; HDP tüccar partisi değildir, ucuz pazarlık yapacak parti değildir, kapalı kapılar ardında kirli oyunlar içine girecek parti değildir. Böz öyle bir gelenekten gelmedik."  

#HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş
#Selahattin Demirtaş
#grup toplantısı
9 yıl önce