|

Demirtaş'tan bedelli askerlik açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, ""Bizim bu konuda savunduğumuz vicdani ret hakkıdır. Askerlik zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır. Parası olan, durumu iyi olan, bu parayı bir çırpıda verebilecek olanlar askere gitmesin ama fakir, yoksul gitsin askerlik yapsın demek adaletsizliktir" dedi.

15:27 - 2/12/2014 Salı
Güncelleme: 15:35 - 2/12/2014 Salı
AA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Anayasa Mahkemesi baraj konusunu ele almadan gelin kaldıralım bu barajı. Yüzde 50 arkanızdaysa nedir bu panik? Kaldırmak için gecikmiş sayılmayız" dedi.


Demirtaş, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye toplumunun yüzde 12'sinin engelli olduğunu ancak onlar yokmuş gibi davranıldığını söyledi.


Herkesin potansiyel engelli adayı olduğunu belirten Demirtaş, "Kim ki engellileri yok sayıyorsa kendini eşitlikçi saymasın" diye konuştu.


Engellilerin sorunlarını, bir engellinin 2015'te HDP çatısı altında milletvekili olup Meclis'te dile getireceğini söyleyen Demirtaş, milli eğitimin tüm müfredatında engellilere yönelik çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti.


 Bedelli askerlik

Selahattin Demirtaş, toplantı sonrasında gazetecilerin bedelli askerlikle ilgili sorusu üzerine, şunları söyledi:


"Bizim bu konuda savunduğumuz vicdani ret hakkıdır. Askerlik zorunlu olmaktan çıkarılmalıdır. Parası olan, durumu iyi olan, bu parayı bir çırpıda verebilecek olanlar askere gitmesin ama fakir, yoksul gitsin askerlik yapsın demek adaletsizliktir. Biliyorum, bedelli askerlik bekleyen çok insan var ama çözüm bu değil. Zorunlu askerliği kaldıralım, gönüllü olsun askerlik. Askerlik yapmayanlar belli bir kamu hizmeti yapsınlar. Bedelli askerlik kanunu çıkarılacaksa, bundan elde edilecek gelirin yine savunma sanayine aktarılması fikri de iyi bir fikir değil. Ben olsam sarayın bu kadar gideri olacak, sarayın elektrik faturasını bile ödemek zor, bari oraya aktarsınlar. Sarayın giderlerini kim nasıl karşılayacak, yoksulluk çekmesinler sarayda."

#bedelli askerlik
#selahattin demirtaş
#demirtaş
#seçim barajı
#2015 genel seçimleri
9 yıl önce